Continental je jedným z hlavných partnerov Tour de France

19/02/2019

• Continental, oficiálny partner Tour de France pre obdobie  2018 - 2022, rozširuje svoje sponzorstvo na hlavného partnera pretekov
  • Tento rok  bude na pneumatikách Continental pretekať až šesť tímov
  • Prémiovými pneumatikami Continental  budú obuté aj oficiálne vozidlá Tour de France

Tohtoročné slávnostné zahájenie pretekov Tour de France je naplánované na 6. júla v Bruseli. Continental bude jedným z piatich hlavných partnerov – spoločne so spoločnosťami LCL, E.Leclerc, Krys a Škoda. Vďaka limitovanému počtu hlavných partnerov je zaručená zvýšená publicita - napríklad pri odovzdávaní cien víťazom jednotlivých etáp.

Nikolai Setzer, člen výkonnej rady spoločnosti Continental a vedúci divízie pneumatík

„Byť sponzorom Tour de France je ideálnym krokom pre naše produkty a firemné hodnoty,“ hovorí Nikolai Setzer, člen výkonnej rady spoločnosti Continental AG a vedúci divízie pneumatík. "Po jednom roku, v ktorom sme mali pozíciu  "menšieho" partnera a oficiálneho dodávateľa pneumatík, je nám teraz veľkým potešením stať sa jedným z hlavných partnerov najdôležitejších cyklistických pretekov na svete. Byť partnerom pri udeľovaní cien pre víťazov nám umožňuje zviditeľniť našu značku aj high-tech pneumatiky, ktoré sú jedinečné nielen pre svoju bezpečnosť, ale aj pre vášeň víťaziť."

Christian Prudhomme, riaditeľ Tour de France, dodáva: „Radosť z víťazstva je každodenná emócia na Tour de France. Jazdec, ktorý zdvihne ruky na cieľovej čiare, či už je to viacnásobný víťaz alebo je to pre neho prvé kariérne víťazstvo, určite zažije jednu z najdôležitejších udalostí svojho života. Continental prepája svoj imidž s týmito zážitkami, ktoré sú taktiež spojené s predstavou výkonnosti, obhájenej na najvyššej úrovni značkou pneumatík. Šampióni Tour, od Bruselu do Paríža cez Saint-Etienne, Tourmalet alebo Nimes, sa budú pokúšať o dokonalosť, ktorá  definuje Continental."

Tento rok bude šesť tímov (Sky, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin, Sunweb) pretekať na špičkových pneumatikách Competition PRO LTD od značky Continental, špeciálne navrhnutých a ručne vyrábaných v nemeckom Korbachu. Okrem toho vodiči sprievodných vozidiel Tour de France budú jazdiť na najnovších pneumatikách Continental PremiumContact 6, ktoré sa vyrábajú v Sarreguemines vo Francúzsku. Takže, pokiaľ ide o pneumatiky, Tour de France je príbeh francúzsko-nemeckého úspechu.

Ako jeden z piatich hlavných partnerov podujatia bude mať Continental zaistenú väčšiu viditeľnosť počas celej Tour. Logo Continental sa objaví na oblúku nad cieľovou čiarou, ako aj na oblúku "flamme rouge", jeden kilometer od cieľa. Po každej etape zástupca Continentalu odovzdá na pódiu trofej víťazovi.

Technologická divízia taktiež využíva partnerstvo s Tour de France na podporu svojej stratégie "Vision Zero"  - sveta bez smrteľných nehôd a zranení na cestách. Aj tento rok bude výrobca pneumatík využívať príťažlivosť pretekov, aby vyzval vodičov a cyklistov k väčšej vzájomnej tolerancii prostredníctvom svojich kampaní “Sharing the Road” a “Stay Wider of the Rider”. Na svojej webovej stránke bude Continental dávať fanúšikom tipy na bezpečné cestovanie v rámci rôznych etáp. Navyše ešte predtým, ako pretekári prejdú konkrétnou etapou, výrobca pneumatík opäť ponúkne bezplatné kontroly pneumatík pre vozidlá zaparkované pozdĺž trasy. Na samotných pretekoch sa po prvýkrát objaví novinka, že vodiči sprievodných vozidiel budú signalizovať cyklistom nebezpečné úseky prostredníctvom špeciálných svetelných značiek v korporátnej žltej farbe Continentalu.

História výroby pneumatík v Continentale siahá až do roku 1892, kedy bola vyrobená prvá vzduchová pneumatika "Pneumatics", zatiaľ čo v roku 1898 nasledovala prvá cyklistická pneumatika. Vďaka tomu je Continental výrobcom pneumatík s najdlhšou tradíciou v Nemecku. Dnes spoločnosť pracuje na zdokonaľovaní svojich dvojkolesových a automobilových pneumatík zdieľaním niektorých rovnakých technológií. Napríklad zlúčenina "Black Chili" poskytuje vysokú priľnavosť nielen v cyklistických pneumatikách, ale aj vo vysoko výkonných pneumatikách pre automobily.