Continental sa stala zakladajúcim partnerom série podujatí terénnych pretekov elektrických vozidiel Extreme E

01/02/2019

• Preteky sa budú konať po celom svete
  • Účelom terénnych pretekov je zvyšovanie informovanosti o výzvach pre budúcnosť
  • Spoločnosť Continental bude dodávať pneumatiky vyrobené najmodernejšími technológiami

Hanover/Londýn, 31. január 2019 Spoločnosť Continental sa stala sponzorom podujatí terénnych pretekov elektrických vozidiel Extreme E. Nová séria pretekov s elektrickými automobilmi SUV a pneumatikami vyrobenými technológiami od spoločnosti Continental zavedie účastníkov do najodľahlejších kútov sveta. Organizátor série, spoločnosť Formula E Holdings Ltd. očakáva, že v úvodnej sezóne, ktorá je naplánovaná presne o dva roky, sa predstaví dvanásť tímov. Testovanie prototypov je naplánované na apríl 2019 a spoločnosť Continental je od začiatku zakladajúcim partnerom podujatí Extreme E, pričom v roku 2021 sa stane prémiovým partnerom.

Výrobca pneumatík zabezpečí dokonalú priľnavosť na ceste, či už v Himalájach, na pobreží Indického oceána, v polárnych oblastiach, na púšťach, alebo v trópoch. Séria pretekov sa na miestach konania zameria najmä na výzvy, ktorými už dnes čelia všetci obyvatelia týchto ekosystémov.

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„Sme skutočne nadšení z nášho partnerstva so spoločnosťou Extreme E,“ uviedol Nikolai Setzer, člen výkonnej rady spoločnosti Continental AG zodpovedný za divíziu pneumatík a firemné obstarávanie. „Tento úplne nový formát motoristického športu ponúka príležitosť ukázať, ako si naše ultravýkonné pneumatiky dokážu poradiť aj v extrémnych podmienkach. Vodiči v tejto sérii dobrodružných terénnych pretekov zažijú pocit vysokého výkonu v symbióze s bezpečnosťou bez ohľadu na druh terénu. Dôležitým faktorom tejto série bude zvýšiť informovanosť divákov o aktuálnych i budúcich výzvach, ako sú klimatické zmeny, naše zodpovedné fungovanie v životnom prostredí a ochrana dôležitých ekosystémov. Trvalá udržateľnosť je v našom zozname priorít na popredných miestach, čo je zároveň v absolútnom súlade s cieľmi spoločnosti Extreme E.“ Naša technologická spoločnosť vybaví všetky vozidlá v pretekoch vhodnými pneumatikami pre daný terén.

Alejandro Agag, zakladateľ spoločnosti Formula E a novovymenovaný predseda, dodáva: „Vždy som nadšene propagoval technológiu elektromobilov a vplyv, ktorý riešenia čistej mobility môžu mať na úsilie zastaviť globálnu zmenu klímy. Som presvedčený, že séria Extreme E môže prispieť k tomu, aby bol svet trvalo udržateľný skôr, a naším snom je premeniť túto ambíciu na skutočnosť. Gil de Ferran je poprednou osobnosťou vo svete motošportu a v osobách Davida Mayera de Rothschilda a Fishera Stevensa získala spoločnosť Extreme E dvoch špičkových odborníkov najlepších v ich oblastiach pôsobnosti. Privítanie spoločnosti Continental Tires ako zakladajúceho partnera a spoločnosti CBMM Nobium ako dodávateľa nióbu je taktiež obrovským krokom vpred pre sériu Extreme E, ktorá naznačuje obrovský komerčný úspech pre túto koncepciu trvalo udržateľného športu a zábavy.“

Štart