Continental schválený ako dodávateľ pneumatík pre nový Volkswagen ID.3

18/11/2019
EcoContact 6
  • Nové elektrické vozidlo značky Volkswagen bude originálne vybavené pneumatikami Continental
  • Letné a zimné pneumatiky prispôsobené špecifickým požiadavkám elektrického vozidla
  • Schválenie bolo tiež udelené pre technológiu ContiSeal

Pneumatiky Continental budú súčasťou prvej výbavy na nedávno predstavenom Volkswagen ID.3. Automobilka Volkswagen udelila schválenie pre letné i zimné pneumatiky pre ráfiky 18 a 19 palcov. Letná pneumatika EcoContact 6 a zimné WinterContact TS 850 P boli prispôsobené tak, aby vyhovovali špecifickým požiadavkám modelu ID.3. Ako elektrické vozidlo bude ID.3 vybavené pneumatikami s nízkym valivým odporom, ktoré šetria energiu tak, aby zabezpečili maximálny možný dojazd medzi jednotlivými nabíjaniami. To všetko s nízkou vonkajšej i vnútornej hlučnosťou pre pohodlie cestujúcich a s aerodynamickým dizajnom bočnice, ktorý pomáha minimalizovať aerodynamický odpor. Letné aj zimné pneumatiky sú tiež vybavené technológiou ContiSeal, ktorá automaticky a spoľahlivo utesní průpichy na behúňa pneumatiky s priemerom až 5 mm, čím eliminuje približne 90 percent všetkých defektov. Okrem pneumatík bude Continental dodávať pre vozidlá Volkswagen ID.3. tiež palubný server poskytujúce pripojenie elektrických modulov.

Volkswagen_ID3