S pneumatikami Continental sa nemusíte báť ani tých najväčších európskych cestných výziev

02/08/2019

• Continental pri príležitosti dlhých letných výletov pripravil zoznam piatich najobťažnejších ciest na európskom kontinente
  • Všetky vybrané úseky majú spoločné to, že sa nachádzajú vo vysokohorských oblastiach, s čím sa spája aj nevyspytateľné počasie. To si vyžaduje veľkú pozornosť vodičov a kladie i nemalé nároky na pneumatiky
  • Náročné diaľnice síce môžu vodičom priniesť množstvo starostí, no zároveň sa im často odmenia jedinečným pohľadom na nevídané panorámy

Letné dovolenky sú už v plnom prúde a k nim neodmysliteľne patria aj dlhé cesty za volantom. Výrobca prémiových pneumatík Continental pri tejto príležitosti prináša prehľad piatich najnáročnejších cestných úsekov v Európe. Zatiaľ čo, pre niektorých vodičov môžu byť takéto komunikácie strašiakom, sú aj takí, ktorí tieto cesty priamo vyhľadávajú. Ak už patríte k jednej či k druhej skupine, správne vybrané pneumatiky, ktoré sú kvalitné a odolné, oceníte v každom prípade.

Hoci sa Slovensko nemôže pýšiť zrovna najlepšími vozovkami, v prehľade najrizikovejších úsekov starého kontinentu od Continentalu nenájdete žiadne tuzemské zastúpenie. Do nášho rebríčka najobávanejších európskych ciest sa vošlo celkom päť úsekov, ktoré spájajú nasledujúcich menovateľov – vysokohorské prostredie, serpentíny, veľký sklon a často i veľmi úzke pasáže. Nič z toho vás však pri použití pneumatík Continental nemôže zaskočiť.

Priesmyk Stelvio, Taliansko

Cesta tiahnuca sa talianskymi Východnými Alpami v tesnej blízkosti švajčiarskych hraníc dosiahla medzi motoristickými nadšencami významnú popularitu. Pokiaľ medzi nich patríte aj vy, pri svižnom prejazde šesťdesiatimi ostrými zatáčkami nad hlbokým údolím určite oceníte pneumatiky SportContact™ 6, ktoré boli vyvinuté za účelom maximálnej priľnavosti a zachovania čo najväčšieho pôžitku z jazdy. Priesmyk je aj veľmi vyhľadávaným motorkárskym cieľom. Aj tí si môžu vybrať z celého radu pneumatík Continental pre motocykle. Pre každý typ motocyklu i samotného vodiča je vhodné iné obutie. Na dlhé cesty je obľúbená najmä veľká cestovná endura, pre ňu sú ideálne napr. pneumatiky ContiRoadAttack3 alebo ContiTrailAttack3, ktoré zbierajú početné víťazstvá v celom rade nezávislých testov.

Priesmyk Furka, Švajčiarsko

Medzi vyhlásené európske priesmyky patrí aj švajčiarsky Furka Pass, ktorý stúpa až do výšky presahujúcu 2 400 metrov nad morom. Vzhľadom k tejto skutočnosti nie je divu, že Furka po väčšinu kalendárneho roku je pre vodičov kvôli snehu uzavretá a otvára sa len v lete.

Transfagarasan, Rumunsko

Viac než 90 kilometrov a nespočetné množstvo fascinujúcich výhľadov. Presne taká charakteristika sedí na trasu, ktorá sa nachádza medzi rumunskými mestami Sibiu a Pitești. Aby ste si malebné scenérie mohli vychutnať komfortne a celkom bezpečne, ideálnu voľbu pre prejazd Transfagarasanom predstavujú pneumatiky PremiumContact™ 6.

Grossglocknerská diaľnica, Rakúsko

Veľmi dobré vodičské schopnosti vyžaduje aj zdolanie grossglocknerskej vysokohorskej diaľnice, ktorá leží v Rakúsku a slúži viac ako 80 rokov. Taktiež tu platí, že vás môžu kedykoľvek bez ohľadu na ročné obdobie prekvapiť doslova pekelné podmienky, ktoré v spojení s nekonečnými serpentínami dajú zabrať aj najskúsenejším vodičom. Ak je u vás bezpečnosť na prvom mieste, vyplatí sa vsadiť na pneumatiky ContiCrossContact™ LX 2, ktoré sa vyznačujú skvelým výkonom i za daždivého počasia – na ceste aj mimo nej, pretože tieto plášte sú vhodné aj do ľahkého terénu.

Colle del Nivolet, Taliansko

Taliansky priesmyk Colle del Nivolet poskytuje predovšetkým dve nebezpečenstvá – vozovka je tu na viacerých miestach veľmi úzka, okrem toho často i bez zvodidiel, takže najvyššia miera opatrnosti platí ako jasná priorita. Pri prejazde miestnymi náročnými zákrutami určite využijete pneumatiky EcoContact™ 6 od Continentalu, ich konštrukcia zaisťuje maximálnu palivovú účinnosť a kilometrový výkon, čo ocení aj vaša peňaženka.