Cyklisti prostredníctvom Continentalu pomohli Radomírovi splniť sen

24/06/2019
  • Na Bielom Kríži v Bratislave sa bicyklovalo pre charitu, čím sa podarilo splniť sen nádejnému paralympionikovi Radomírovi
  • Continental prispel dve eurá za každého cyklistu, ktorý prešiel cieľom. Počas celej akcie prešlo vyznačeným úsekom 951 cyklistov, vďaka čomu sa podarilo vyzbierať 1902 eur, ktoré pokryjú kúpu nového handbiku
  • Vyznačený úsek pripomínal cieľovú rovinku ako na pretekoch Tour de France, na ktorých je Continental jedným z hlavných partnerov

„Bicykluj pre charitu“ sa stalo heslom nedávneho cykloeventu, ktorý sa uskutočnil na Bielom Kríži v Bratislave. Nič netušiaci cyklisti prostredníctvom Continentalu pomohli Radomírovi ku kúpe nového handbiku. Celkovo sa podarilo vyzbierať sumu 1902 eur.

Charita, ktorá bola prekvapením

Nešlo o žiadne cyklistické preteky. Práve naopak, nikto nič netušil, nesúťažil a aj tak sa všetkým, ktorí bicyklovali, podarilo istým spôsobom vyhrať. Celá akcia bola príjemným prekvapením pre všetkých náhodných cyklistov. Continental vybudoval na Bielom Kríži 100-metrový úsek, ktorý pripomínal cieľovú rovinku ako na pretekoch Tour de France. Za každého cyklistu, ktorý prešiel spomínaným úsekom, Continental prispel dve eurá do zbierky. Continental sa totiž v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom rozhodol pomôcť a splniť sen nádejnému paralympionikovi Radomírovi Pacákovi.

Handbike pre Radomíra

Počas celej akcie prešlo cieľom až 951 cyklistov, čím sa podarilo vyzbierať 1902 eur. Táto suma pokryje celú potrebnú čiastku, aby si Radomír mohol zadovážiť nový handbike. „Sme nesmierne radi, že takýmto spôsobom pomôžeme bojovníkovi, akým je Radomír. Vždy nás teší, keď môžeme podať pomocnú ruku ľuďom, ktorí ju naozaj potrebujú. V tomto prípade to bolo ešte o to lepšie, že si ľudia mohli zašportovať a zároveň prispieť na dobrú vec,“ uviedol Juraj Ižvolt, riaditeľ Divízie marketing Continental Barum s.r.o.

Bližšie k Tokyu?

Keď mal Radomír rok, ošetrujúci neurológ rodičom oznámil, že nikdy nebude chodiť. Aj napriek nepriazni osudu sa Radomír nikdy nevzdal. Vďaka fyzioterapii, kúpeľným liečbam a najmä jeho motivácii k športu vie prejsť kratšie vzdialenosti pomocou barlí. V roku 2018 si Radomír vybojoval 8. miesto na Majstrovstvách Európy v para plávaní. Jeho láska k športu ho motivuje k neustálemu pohybu. Okrem závodného plávania a lyžovania na bi-ski Radomír svoje nohy posilňuje cvičením na rotopede a vo fitness centre.

Športovať na handbiku a rozšíriť tak svoje pohybové obzory a méty je mojím dávnejším snom. Okrem plnenia jedného sna mi čiastočne Continental pomohol plniť aj ten ďalší, pomocou handbiku môžem začať trénovať na paralympiádu v Tokyu, za čo som veľmi vďačný," prezradil Radomír, ktorý sa eventu osobne zúčastnil.

Sada pneumatík za fotku

Popri výzve, ktorou sa stala cyklistická trasa na Bielom Kríži, sa všetci zúčastnení mohli zapojiť do súťaže o sadu letných pneumatík SportContactTM 6, ktoré sa vyznačujú svojou stabilitou, bezpečnosťou a spoľahlivosťou. Stačilo sa odfotiť a pridať fotku pod príspevok na Facebookovej stránke Continentalu.

Tohtoročné slávnostné zahájenie pretekov Tour de France je naplánované na 6. júla v Bruseli. Continental bude jedným z piatich hlavných partnerov. Tento rok bude šesť tímov (Sky, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin, Sunweb) pretekať na špičkových pneumatikách Competition PRO LTD od značky Continental. Okrem toho vodiči sprievodných vozidiel Tour de France budú jazdiť na najnovších pneumatikách Continental PremiumContact 6.