Continental na Tour de France s novou limitovanou sériou cyklistických pneumatík

03/06/2019
  • Christian Kötz, nový člen výkonnej rady a vedúci divízie pneumatík, hovorí: „Continental vždy presadzuje bezpečnú jazdu, či už na dvoch alebo štyroch kolesách.“
  • Prvé cyklistické pneumatiky Model Urban Taraxagum s kaučukom z púpavy sa stihnú vyrobiť ešte pred začiatkom Tour de France
  • Na pretekárskych pneumatikách značky Continental bude tento rok súťažiť šesť tímov

Continental a A.S.O., organizátori Tour de France, sa pozerajú na tohtoročné preteky s optimizmom. Počas svojej návštevy v továrni na pneumatiky Continental v nemeckom Korbachu zástupcovia oboch spoločností zdôraznili význam ich partnerstva na nepochybne najťažších a najslávnejších cyklistických pretekoch na svete. Zároveň Continental predstavil aj prvé cyklistické pneumatiky z púpavového kaučku.

„Máme mnohoročné skúsenosti s výrobou pretekárskych pneumatík pre Tour de France a dlhú tradíciu dodávania našich pneumatík súťažiacim tímom. Tour nám tiež pomáha stavať pomyseľné mosty medzi cyklistami a vodičmi automobilov a zdôrazňovať náš záväzok voči stratégii Vision Zero, ktorej cieľom je svet bez smrteľných nehôd, bez zranení a samozrejme, bez havárií na cestách,“ povedal Christian Kötz, člen výkonnej rady spoločnosti Continental AG a vedúci divízie pneumatík.

Na Tour bude Continental cyklistov a vodičov nabádať k väčšej ohľaduplnosti voči sebe a propagovať kampaň „Stay Wider of the Rider“ („Drž sa ďalej od cyklistu“). „Našou prioritou je bezpečnosť jazdcov a vozidiel na trati. Pre spoločnosť Continental je prvoradým cieľom kvalita produktov a kvalitné pneumatiky jednoznačne zvyšujúcu bezpečnosť. Sme hrdí na toto partnerstvo, ktoré pretekom Tour de France dodáva neuveriteľnú technickú odbornosť,“ dodáva Christian Prudhomme, riaditeľ Tour de France.

Pneumatiky z púpavového kaučuku

Príznačne v kontexte cyklistiky a cyklopretekov bude Continental počas celých pretekov Tour de France pracovať na zlepšení povedomia o svojich korporátnych cieľoch trvalej udržateľnosti. V rámci toho spoločnosť predstaví svoju úplne prvú sériu cyklistických pneumatík vyrobených z púpavového kaučuku. Model Urban Taraxagum je univerzálna pneumatika pre športové bicykle a pretekárske bicykle populárnej veľkosti 35-622. Tento rok Continental vyrobí prvú limitovanú sériu týchto pneumatík.

Kaučuk pochádza z výskumného laboratória Continental v Anklame, ktoré otvorili v decembri minulého roka. Tu výrobca pneumatík vykonáva ďalšie testy šľachtenia a spracovania púpav – zdroja kaučuku, ktorý je alternatívou k tropickému kaučukovníku. To sa týka aj zmesi známej pod označením Black Chili, ktorá bola pôvodne vyvinutá v rámci sektora pneumatík pre jednostopové použitie a dnes sa používa aj pri výrobe vysokovýkonných pneumatík pre automobily.

„Model Urban Taraxagum s integrovaným nárazníkom Vectran je pohodlná športová pneumatika, ktorá rúca existujúce konvencie vo výrobe pneumatík,“ hovorí Thomas Falke, vedúci obchodnej jednotky pre dvojkolesové vozidlá v spoločnosti Continental. „Pneumatika sa vyvíja a vyrába v našom výskumno-vývojovom centre v Korbachu. Už doteraz sme boli jediným výrobcom cyklistických pneumatík, ktoré sú „ručne vyrobené v Nemecku,“ a vďaka tejto novej zmesi ideme v našej činnosti ešte o krok ďalej, pretože kaučuk Taraxagum sa zbiera v Anklame v severovýchodnom Nemecku,“ dopĺňa Falke. Model Urban Taraxagum je dostupný od roku 2019v limitovanej sérii.

Tento rok bude šesť tímov World Tour – Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin a Sunweb − jazdiť na pretekárskych pneumatikách Competition Pro LTD od Continentalu. Ten bude tiež obúvať oficiálne vozidlá Tour de France do najmodernejších automobilových pneumatík značky Continental, PremiumContact 6, ktoré sa vyrábajú vo francúzskom meste Sarreguemines.

Ako jeden z piatich hlavných partnerov podujatia bude Continental dostávať viac pozornosti počas celej Tour de France. Logo spoločnosti Continental bude zobrazené na oblúku nad cieľovou čiarou, ako aj na oblúku „flamme rouge“, ktorý sa nachádza jeden kilometer pred cieľom. Po každej etape bude zástupca Continentalu odovzdávať víťazovi etapy trofej na pódiu.