PremiumContact 6 dominuje vďaka svojim vlastnostiam aj v tohtoročných testoch

11/04/2019
PremiumContact™ 6

• Pneumatika Continental PremiumContact 6 potvrdila svoje kvality aj v tohtoročných testoch letných plášťov, prvenstvo si odniesla hneď z niekoľkých testov popredných auto-moto časopisov
  • V rámci testov bola PremiumContact 6 najčastejšie oceňovaná za najlepší výkon a handling na mokrom i suchom povrchu, komfort, nízku hlučnosť a odolnosť voči aquaplaningu
  • Plášte testovalo aj 10 bežných vodičov zo Slovenska a Čiech, ktorí ocenili predovšetkým ich vysoký kilometrový výkon

Pneumatika Continental PremiumContact 6 stále obsadzuje popredné priečky v testoch letných plášťov auto-moto časopisov naprieč Európou. Potvrdzuje tak svoju povesť bezpečnej, komfortnej a ekologickej voľby pre letné obutie vozidla.

Prvé priečky vo viacerých testoch letných pneumatík

Letná pneumatika PremiumContact 6 aj tento rok potvrdzuje svoje kvality a v testoch viacerých európskych auto-moto časopisov obsadzuje popredné priečky.
Nemecký magazín Gute Fahrt ju v Teste letných pneumatík 2019 označil za veľmi dobrú v 9 z 10 testovaných kritérií a obsadila prvú priečku. Test vyzdvihol vyrovnané vlastnosti, nízku hlučnosť, komfort a dobrý valivý odpor. Testovaný bol rozmer 225/40 R18 Y, testovacie vozidlo VW Golf.

Najvyššiu pečať si pneumatika PremiumContact 6 odniesla aj z testu poľského magazínu Motor. Ten ju vyznamenal najmä za najlepší handling na mokrom aj suchom povrchu a najlepší komfort.

Ruský časopis Autoreview pridelil pneumatike prvenstvo hlavne za už spomínaný dobrý handling na mokrom povrchu, najlepší výkon na mokrom aj suchom povrchu ako i za dobrú odolnosť voči aquaplaningu.

Plášte obstáli na výbornú aj v teste švédskeho časopisu Vi Bilägare, ktorý okrem už spomínaných faktorov, pozitívne ohodnotil jednoduchú ovládateľnosť, teda pokojné reakcie pneumatiky na pokyny vodiča.

Pneumatiku otestovali aj bežní vodiči

Pre potvrdenie výsledkov zlepšenia životnosti zorganizovala spoločnosť Continental aj niekoľko mesačné testovanie letných pneumatík PremiumContact 6 tými najpovolanejšími – bežnými vodičmi.  Do testu sa zapojilo 10 vodičov zo Slovenska a Česka, každý z nich musel počas letnej sezóny najazdiť minimálne 15 000 kilometrov. V priemere testovací jazdci najazdili 28 142 km. Odhad životnosti prednej pneumatiky bol 42 359 km a zadnej pneumatiky až 97 803 km. Tieto čísla sú iba orientačné, keďže merania prebehli na relatívne malej vzorke, no napriek tomu znel záverečný verdikt jasne : pneumatiky PremiumContact 6 na slovenských a českých cestách obstáli.Testovací jazdci oceňovali predovšetkým vysoký kilometrový výkon, teda životnosť pneumatík. Pozitívne sa vyjadrili tiež k nízkej hlučnosti a skvelému handlingu.

„Test s bežnými vodičmi potvrdil naše odhady a môžeme konštatovať, že pneumatika PremiumContact 6 má veľmi vysokú životnosť a výborné vlastnosti. Vďaka získaným hodnotám sme sa uistili, že tento model prevýšil svojho predchodcu Conti PremiumContact 5 a Conti SportContact 5,“ hovorí Aleš Langer, z oddelenia Zákazníckho servisu Continental Barum s.r.o. Výsledok projektu Testovací jazdci si môžete pozrieť aj prostredníctvom videa tu.

PremiumContact 6

Pneumatika PremiumContact 6 prišla na trh ako vylepšené poikračovanie v rámci obľúbenej línie PremiumContact značky Continental. Vývojári sa pri nej zamerali obzvlášť na bezpečnosť, optimalizovaný handling a vysokú kvalitu jazdy. „Pneumatika kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Výsledkom je zvýšenie jazdných výkonov o 15 percent a zníženie valivého odporu o päť percent, bez zhoršenia bezpečnosti,“ uvádza Juraj Ižvolt riaditeľ divízie marketing Barum Continental s.r.o