Continental začína svoj prvý rok na Tour de France

04/07/2018

• Sedem tímov World Tour na Tour de France 2018 dôveruje pneumatikám značky Continental
  • Výrobca pneumatík bude obúvať vozidlá organizátorov pretekov
  • Všetky Grand Tour: partnerstvo s Giro a La Vuelta

Dňa 7. júla odštartuje z Noirmoutier v severozápadnom Francúzsku prvá etapa Tour de France a zároveň pre výrobcu pneumatík Continental sa začne prvý rok v úlohe sponzora najveľkolepejších cyklistických pretekov na svete. Tento rok bude sedem z 22 tímov World Tour súťažiť na pretekárskych pneumatikách z radu Competition Pro LTD. Tieto pneumatiky sa vyrábajú zložitým manuálnym postupom v továrni Continental v nemeckom Korbachu a ponúkajú extrémne nízky valivý odpor, zároveň vynikajúcu priľnavosť a odolnosť voči prepichnutiu.

Bicykle súťažiacich však nebudú jediné, na ktorých sa bude vynímať žlte logo Continental. Oficiálne sprievodné vozidlá Tour de France pre riaditeľa pretekov, zdravotnícky personál, časomieru a servisné vozidlá budú vybavené exkluzívnou špeciálnou edíciou najnovších pneumatík značky Continental pre osobné automobily, PremiumContact 6, vyrábanou v prevádzke Continental vo francúzskom Sarreguemines.

Continental obúva aj Chrisa Frooma

Toto v žiadnom prípade nie je prvýkrát, čo Continental obúva bicykle tímov súťažiacich na Tour de France. Už dlhé roky sa množstvo družstiev spolieha na „čierne zlato z Korbachu“ – vrátane štvornásobného víťaza Tour de France a aktuálneho šampióna Chrisa Frooma zo Spojeného kráľovstva. Tentoraz budú tímy Team Sky, Movistar, Bahrain Merida, Katusha Alpecin, FDJ, AG2R a Dimension Data jazdiť na najmodernejších pretekárskych pneumatikách Competition Pro LTD značky Continental.

Sponzorovanie Tour de France nemá poslúžiť len na získanie pozornosti pre cyklistické pneumatiky Continental, ale jeho účelom je aj prispieť ku kampani, ktorú spoločnosť nazvala „Vision Zero“ – svet bez úmrtí a nehôd na cestách. V tejto súvislosti sa výrobca pneumatík snaží využiť pozornosť venovanú pretekom na propagáciu pevnejšieho partnerstva na cestách a vzájomnej ohľaduplnosti medzi vodičmi automobilov a cyklistami prostredníctvom kampane za 1,5-metrovú vzdialenosť. Okrem toho Continental ponúka tipy na webovej stránke Tour de France (www.letour.fr), ktoré fanúšikom pomôžu bezpečne sa dostať na preteky aj späť domov. Partnerstvom s Tour de France si Continental doplní trio najprestížnejších etapových pretekov, keďže skupina už oznámila partnerstvo s Giro d’Italia a Vuelta a España.

Continental má dlhoročnú tradíciu výroby cyklistických pneumatík. Prvé vzduchom plnené „pneumatické“ modely boli vyrobené v roku 1892, ešte pred prvými pneumatikami pre automobily, čím sa Continental stal prvým nemeckým výrobcom cyklistických pneumatík.