Continental sa stane oficiálnym partnerom pretekov Giro d’Italia

20/04/2018

• Continental ďalej rozširuje svoj sponzoring v oblasti cyklistiky
  • 101. Giro d‘Italia má dĺžku vyše 3550 km a vedie z Jeruzalemu do Ríma

Spoločnosť Continental Italia oznámila, že podpísala dohodu s usporiadateľskou organizáciou RCS Sport o sponzorstve pretekov Giro d’Italia na nasledujúce tri roky.

Touto dohodou spoločnosť Continental získa možnosť zhostiť sa úlohy oficiálneho partnera, čím sa výrazne zviditeľní jej značka v celosvetovom meradle, a to vďaka územným marketingovým aktivitám a účasti v rámci rôznych mediálnych kanálov RCS.

„Teší nás, že do nášho kalendára pribudne taká významná udalosť, ako je Giro d’Italia,“ – hovorí Alessandro De Martino, generálny riaditeľ spoločnosti Continental Italia – „čo nám umožní vyzdvihnúť vynikajúcu kvalitu našich pneumatík určených pre bicykle. Ako skupina už disponujeme dlhoročnými skúsenosťami, ktoré sme získali vo významných cyklistických súťažiach, a naše produkty dodávame mnohých tímom na profesionálnych svetových okruhoch. Táto spolupráca je pre nás obzvlášť dôležitá vzhľadom na význam, ktorý má pre mnohé pre nás najcitlivejšie oblasti, a to najmä bezpečnosť na cestách. Spoločnosť Continental masívne investuje do výskumu a vývoja a v jej dielni sa rodia inovatívne automobilové technológie a vysokokvalitné pneumatiky určené pre všetky typy vozidiel. Naše cesty predstavujú komplexný ekosystém, v rámci ktorého sa musí zaistiť bezpečnosť pre všetkých používateľov, či už ide o chodcov, motocyklistov, alebo vodičov osobných a nákladných automobilov. Cyklisti tvoria súčasť tohto ekosystému. Preto považujeme Giro za jedinečnú príležitosť na spustenie kampane o bezpečnosti cestnej premávky, ktorá prispeje k úspechu našej stratégie Vision Zero – vízii žiadnych úmrtí, žiadnych zranení a žiadnych nehôd na cestách v budúcnosti.“

Partnerstvo s pretekmi Giro – ktoré sa konajú od 4. do 27. mája 2018 – predstavuje najnovší prírastok do celého radu sponzorských aktivít v oblasti významných cyklistických pretekov, ktoré nedávno podpísal tento nemecký výrobca. Spoločnosť Continental používa vo všetkých pneumatikách, ktoré vyvíja, špičkové technológie a výnimkou nie sú ani súťažné cyklistické pneumatiky. Vášeň a zručnosť, ktorými sa profesionálna cyklistika vyznačuje, tvoria dokonalé prostredie na to, aby sa zdôraznila dôležitá úloha pneumatík z hľadiska výkonu a bezpečnosti športovcov.

Prítomnosť spoločnosti Continental na cyklistických pretekoch Giro je súčasťou širšej stratégie, ktorá posunie túto značku na popredné miesto v rámci profesionálnej cyklistiky na medzinárodnej úrovni. Vstupom do partnerstva s Giro sa skompletizuje trojica svetovo najprestížnejších viacetapových pretekov, keďže skupina už predtým oznámila partnerstvá s Tour de France a Vuelta a España.

Okrem partnerstva s usporiadateľskou organizáciou RCS Sport si bude Continental plniť aj úlohu oficiálneho dodávateľa pneumatík – Official Tyre of the Giro. V rámci nej bude spolupracovať so spoločnosťou Shimano pri zásobovaní pneumatikami na bicykle aj automobily v tíme neutrálnej technickej pomoci.