Continental SportContact™ 6 je víťazom testu magazínu „AutoBild sportscars“

16/03/2018
tire_image1
  • Športová pneumatika Continental dosiahla „najvyššiu úroveň výkonnosti“
  • Pneumatika SportContact™ 6 sa v kategórii 19 palcov stala víťazom, medzi 20-palcovými pneumatikami je „vzorová“

Magazín AutoBild sportscars do svojho testu letných pneumatík v rámci športových požiadaviek zahrnul až dve veľkosti pneumatík. Pritom sa testovali rozmery 245/35 R 19 a 265/35 R 19 na automobile BMW M2, veľkosť 245/30 R 20 podrobili testujúce osoby skúške na automobile Mercedes triedy C. Pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental bola v každej testovanej oblasti v popredí. Vo výsledkovej listine sa stala víťazom testu medzi 19-palcovými pneumatikami. Medzi pneumatikami s veľkosťou 20 palcov získala špičkové hodnotenie „Vzorová“. Redaktori z Hamburgu testovali v rámci menšej veľkosti šesť kandidátov, u väčších „spodkov auta“ sa skúškam podrobilo osem modelov.

Štart

V ich súhrne testu 19-palcových pneumatík si vyslúžila športová pneumatika vývojového oddelenia spoločnosti Continental v Hannoveri pochvalné slová: „Tento športový univerzálny talent dosiahol najvyššiu úroveň výkonnosti, test výkonnosti absolvoval bez akýchkoľvek nedostatkov. Presviedča dokonalým riadením a športovo-dynamickými jazdnými vlastnosťami na mokrej aj suchej vozovke“, znela rekapitulácia redaktorov.  Pneumatika Continental bodovala aj pri väčších rozmeroch: „Prémiová športová pneumatika so stabilným bočným vedením a bezpečnými jazdnými vlastnosťami na mokrej a suchej vozovke, krátke brzdné dráhy na suchom povrchu, nízka hladina hluku pri valivom odpore“, konštatovali organizátori testu.

Výraznú kritiku musel pri testoch znášať výrobok z Ďalekého východu: „Lacný produkt z Číny s nevyváženými jazdnými vlastnosťami a nebezpečnými brzdnými dráhami na mokrej vozovke, pomalá reakcia pri riadení, nedostatočné jazdné vlastnosti a predĺžené brzdné dráhy na suchej vozovke“ znelo hodnotenie magazínu AutoBild sportscars. Záver hodnotenia tejto pneumatiky: „Neodporúčaná – posledné miesto“.

S modelom SportContact 6 má spoločnosť Continental v ponuke superšportovú pneumatiku pre segment maximálnych výkonov, ktorá výrazne predstihuje predchádzajúce modely najmä v oblasti jazdných vlastností, dokonalosti riadenia a spôsobilosti pre vysoké rýchlosti. Na prenesenie týchto inovácií na vozovku sa technici z Hannoveru podujali takpovediac na novú koncepciu chemického zloženia behúňa, dizajnu profilu, ako aj konštrukcie pneumatiky. K dispozícii je takmer 80 výrobkov pre disky s priemerom medzi 18 a 23 palcami, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 225 do 335 milimetrov a prierezy medzi 45 a 25 percentami. Pneumatika SportContact 6 je schválená pre rýchlosti do 350 km/h.