Continental opäť rozširuje paletu výrobkov letných pneumatík

14/03/2018
  • Široká paleta pre takmer všetky športové vozidlá, limuzíny, kompaktné vozidlá a automobily typu mini
  • Rozsiahly zoznam schválení európskych a ázijských výrobcov automobilov
  • Výkonnostné vlastnosti: Ešte viac bezpečnosti, nízky valivý odpor
  • Víťaz testu a najlepšie hodnotenia v testoch letných pneumatík

Spoločnosť Continental v tomto roku opäť rozšírila paletu letných pneumatík pre osobné vozidlá. Portfólio výrobkov pre tento rok eviduje viac ako 210 nových produktov. Novinku predstavujú rozmery pneumatík pre športové vozidlá, pre strednú a vyššiu triedu automobilov, automobily typu mini a malé automobily. Výrobca pneumatík z Hannoveru tým poskytuje celosvetovo jednu z najrozsiahlejších ponúk pre obutie osobných automobilov, SUV a transportérov.

SportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozmermi

S modelom SportContact 6 má spoločnosť Continental v ponuke superšportovú pneumatiku pre segment maximálnych výkonov, ktorá výrazne predstihuje predchádzajúce modely najmä v oblasti jazdných vlastností, dokonalosti riadenia a spôsobilosti pre vysoké rýchlosti. Na prenesenie týchto inovácií na vozovku sa technici z Hannoveru podujali takpovediac na novú koncepciu chemického zloženia behúňa, dizajnu profilu, ako aj konštrukcie pneumatiky. K dispozícii je takmer 80 výrobkov pre disky s priemerom medzi 18 a 23 palcami, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 225 do 335 milimetrov a prierezy medzi 45 a 25 percentami. Pneumatika SportContact 6 je schválená pre rýchlosti do 350 km/h.

Štart

PremiumContact 6 – bezpečnosť a precízne jazdné vlastnosti pre strednú a vyššiu triedu automobilov

Modelom PremiumContact 6 vytvára spoločnosť Continental skvelé premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá. Spája v sebe komfort, presné reakcie riadenia, maximálnu bezpečnosť a dobré ekologické vlastnosti. Inžinieri v oblasti pneumatík za tým účelom vyvinuli nové zmesi, nový dizajn pneumatiky, ktorý si vypožičali zo špičkovej športovej pneumatiky SportContact 6, ako aj profil, ktorý zabezpečuje komfortnú jazdu. Týmto spôsobom bolo možné až o 15 percent zvýšiť výkony jazdy v rámci jazdných vlastností, valivého odporu, životnosti a komfortu v porovnaní s predchádzajúcim modelom.

Pneumatika PremiumContact 6 sa vyrába v 120 produktoch s priemerom od 16 do 22 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Aktuálna paleta výrobkov obsahuje šírky pneumatík v rozmedzí od 205 do 325 milimetrov a prierezy od 65 do 30 percent; schválené rýchlostné limity sú v rozpätí medzi 210 až 300 km/h.

Štart
ContiEcoContact™ 5

ContiEcoContact 5: Bezpečná pneumatika šetriaca palivo, až po vyššiu triedu automobilov

Kombinácia krátkych brzdných dráh na mokrej a suchej vozovke s nízkym valivým odporom sa v minulosti považovala za maximálne problematickú. Model ContiEcoContact 5 je pneumatika pre osobné automobily, ktorá zvláda obe vlastnosti zdanlivo bez problémov. Vývojári pneumatík však museli pristúpiť k úpravám, ktoré sa dotkli všetkých komponentov pneumatiky. Výsledkom je – pri kratších brzdných dráhach na mokrej vozovke – zníženie valivého odporu o 20 percent a nárast životnosti o 12 percent. Pneumatika ContiEcoContact 5 sa vyrába pre širokú paletu osobných automobilov s rozmerom diskov od 13 do 20 palcov, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 165 do 245 milimetrov; schválená je pre rýchlosti do 300 km/h.

Mnoho schválení od výrobcov, prvé miesta a odporúčania pri testoch letných pneumatík

Keďže pri približne tretine nových vozidiel európskej výroby výrobcovia pneumatík používajú pneumatiky prémiovej značky Continental, je prirodzene k dispozícii široká paleta pneumatík spĺňajúcich špecifikácie od výrobcov vozidiel a dajú sa objednať nielen v autosalónoch, ale aj v špecializovaných predajniach pneumatík. Modely SportContact 6, PremiumContact 6 a ContiEcoContact 5 spĺňajú všetky požiadavky kladené na pneumatiky Continental. V testoch špecializovaných magazínov získali výrobky Continental mnoho víťazstiev a môžu sa pochváliť tými najlepšími hodnoteniami. Pneumatiky získali od združenia ADAC a magazínov auto motor und sport a Auto Zeitung najvyššie hodnotenie. V časopise AutoBild sportscars obsadila pneumatika SportContact 6 prvé miesto, v sesterskom časopise „allrad“ sa pneumatika ContiSportContact 5 SUV stala víťazom testu. V rozsiahlom teste letných pneumatík magazínu AutoBild sa pneumatika ContiPremiumContact 5 kvalifikovala do najvyššieho hodnotenia „Vzorová“.