Magazín AutoBild testuje viac ako 50 modelov letných pneumatík – ContiPremiumContact 5 je ohodnotená ako „vzorová“

14/03/2018
tire_image1
  • Letná pneumatika Continental získala hodnotenie „vzorová prémiová pneumatika bez akýchkoľvek nedostatkov“
  • Pneumatika ContiPremiumContact 5 s rozmerom 195/65 R 15 bola v teste úspešná
  • Redakcia oceňuje jazdné vlastnosti a krátke brzdné dráhy na mokrej aj suchej vozovke

Redakcia magazínu AutoBild prezentovala vo svojom najnovšom vydaní (z 9. marca 2018) aktuálny test letných pneumatík. V rámci tohto testu získala pneumatika ContiPremiumContact 5 najvyššie ocenenie „Vzorová“. Redakcia preverovala v rámci celosvetovo najrozsiahlejšieho testu pneumatík celkovo 50 rôznych modelov s rozmerom 195/65 R 15, testovacím vozidlom bol Seat Leon. Zatiaľ čo do užšieho výberu sa dostalo 20 výrobkov, 31 kandidátov neuspelo už pri prvých testoch brzdenia na mokrej a suchej vozovke.

Po nasledujúcich skúškach na mokrej a suchej vozovke, rýchlostných testoch a hodnotení hospodárnosti získala pneumatika ContiPremiumContact 5 v rámci testu vytúženú pečať „vzorová“. Vo svojom zhrnutí experti z Hamburgu uviedli: „Prémiová pneumatika bez akýchkoľvek nedostatkov, dobrá presnosť riadenia a dynamickej kvality handlingu na mokrej vozovke, krátke brzdné dráhy na suchom aj mokrom povrchu, nízka hladina hluku pri odvaľovaní“. K tomuto dobrému výsledku prispela aj vysoká vyváženosť letnej pneumatiky – v priemere jazdných výkonov na suchej aj mokrej vozovke presvedčila známkou „2“.

Štart

Ďalší výsledok testu ale podnietil redakciu k varovaniu pred prílišným šetrením na pneumatikách: Pri veľkom porovnávaní dosiahlo pri brzdení až sedem modelov nebezpečné vzdialenosti. „Pozor, ani o tom nerozmýšľajte!“ varujú experti pred lacnými ponukami. V porovnaní s pneumatikou Continental bola brzdná dráha výrobku, ktorý sa umiestnil na poslednom mieste, až o 16 metrov dlhšia – to znamená štyri dĺžky vozidla.

ContiPremiumContact 5 je letná pneumatika pre strednú a vyššiu triedu automobilov. Vyrába sa pre disky s priemerom 14 až 17 palcov a poskytuje vysokú priľnavosť a presný handling, ako aj krátke brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke. V závislosti od rozmeru je pneumatika ContiPremiumContact 5 schválená až do 300 km/h.