AutoBild allrad: ContiSportContact 5 SUV na prvom mieste testu letných pneumatík 2018

07/03/2018
tire_image1
  • Odborná redakcia testovala osem letných pneumatík SUV na vozovke i v teréne
  • Veľkosť pneumatík 265/60 R 18 je vhodná pre veľké terénne vozidlá a SUV.
  • Pneumatiky Continental so „vzornými jazdnými vlastnosťami na všetkých povrchoch“

Pri tohtoročnom teste letných pneumatík časopisu AutoBild allrad (vydanie 4/18) sa pneumatiky ContiSportContact 5 SUV stali víťazom testu mnohých kontrolných meraní na mokrých aj suchých vozovkách, ako aj v teréne. Tým sa pneumatiky z výskumného centra spoločnosti Continental v Hannoveri presadili v konkurencii siedmych európskych, amerických a ázijských výrobcov. Odborníci testovali pneumatiky o veľkosti 265/60 R 18 v 15 kategóriách na suchých a mokrých vozovkách, ako aj na tráve, štrku, piesku a v blate. Veľkosť pneumatík je určená pre veľké terénne vozidlá a SUV, testovaným vozidlom bol Mercedes triedy G. „Prémiové pneumatiky so vzornými jazdnými vlastnosťami na všetkých povrchoch, veľká presnosť riadenia, krátke brzdné dráhy na suchom aj mokrom povrchu“, znelo zhrnutie testovacej správy so známkou „vzorný“ a „víťaz testu“.

Pneumatiky ContiSportContact 5 SUV pri teste očarili predovšetkým svojou vysokou vyváženosťou. Tak ako boli pri brzdení na suchej vozovke celkom vpredu, obsadili aj pri skúškach na štrku, ako aj na mokrej vozovke prvé miesto. Riadenie na suchej a mokrej vozovke absolvovali s veľmi dobrými výsledkami. K tomu sa navyše pridali krátke brzdné dráhy a nízky valivý odpor.

Pneumatiky ContiSportContact 5 SUV sa hodia pre mnoho SUV, ako aj pre športové autá. Ponúkajú vysokú priľnavosť a bezpečnosť v zákrutách, krátke brzdné dráhy na mokrej aj suchej vozovke, ako aj nízky valivý odpor. Program dodávok zahŕňa pneumatiky pre disky s priemerom medzi 17 a 22 palcami, prierezom medzi 65 a 35 percent a šírkou medzi 195 a 315 milimetrov s rýchlostným limitom do 300 km/h. Športové pneumatiky pre osobné autá a SUV sú dodávané mnohými výrobcami áut už od výroby.