“auto motor und sport”: PremiumContact 6 je "odporúčaná"

06/03/2018
PremiumContact™ 6
  • Letné pneumatiky od spoločnosti Continental sa v teste magazínu „auto motor und sport“ dostali na popredné priečky.
  • Redakcia testovala jedenásť modelov letných pneumatík s rozmerom 225/45 R 17
  • Pneumatiky Continental: „Silná odozva pri riadení na mokrej vozovke, dobrá presnosť a silná priľnavosť v zákrutách za sucha“

Odborný magazín „auto motor und sport“ (ams) do aktuálneho testu letných pneumatík (vydanie 6/18) zahrnul jedenásť letných pneumatík s rozmerom 225/45 R 17. Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental získala v teste známku „odporúčaná“. Po podrobných skúškach ocenili odborníci odozvu pri riadení na mokrej vozovke, dobrú presnosť a silnú priľnavosť v zákrutách. „Najrýchlejšie časy na okruh“ a „veľmi vyvážené vlastnosti“ boli rovnako veľmi dobre ocenené.

Pneumatiky s rozmermi 225/45 R 17, ktoré boli testované, sú jednými z najobľúbenejších pneumatík vozidiel kompaktnej triedy - možno nimi obuť motorové vozidlá od Audi A3 cez BMW rady 1 a 2, Mini Clubman, Peugeot 308 až po Volkswagen Golf. Testovacie vozidlo bolo v tomto prípade Audi A3.

Štart

Novým modelom pneumatiky PremiumContact 6 vytvára spoločnosť Continental od minulého roka skvelé premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá. Spája v sebe komfort, presné reakcie riadenia, maximálnu bezpečnosť a dobré ekologické vlastnosti. Pneumatika PremiumContact 6 sa vyrába v 120 produktoch s priemerom od 16 do 22 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Aktuálna paleta výrobkov obsahuje šírky pneumatík v rozmedzí od 205 do 325 milimetrov a prierezy od 65 do 30 percent; schválené rýchlostné limity ležia v rozpätí medzi 210 až 300 km/h.