Continental je sponzorom pretekov Okolo Španielska “La Vuelta”

05/03/2018
  • Výrobca pneumatík sponzoruje jedny z najdôležitejších cyklistických pretekov na svete
  • Spoločnosť Continental je rovnako aj oficiálnym sponzorom Tour de France
  • Óscar Pereiro, bývalý cyklistický pretekár a víťaz Tour de France, sa v Španielsku stal veľvyslancom značky pre cyklistický šport

Spoločnosť Continental od tohto roka sponzoruje jedny z najdôležitejších cyklistických pretekov na svete: Preteky Okolo Španielska “Vuelta a España”. Tradičné športové podujatie sa koná v Španielsku od konca augusta do polovice septembra. Preteky na Iberskom polostrove sú pre svoje horské a strmé pasáže považované za jedny z najťažších na svete.

Cyklistické preteky majú v Európe a po celom svete mnoho nadšených fanúšikov, spoločnosť Continental je tradičným výrobcom pretekárskych pneumatík, ktoré sa sčasti vyrábajú ručne, a zásobuje na Tour de France a na iných medzinárodných pretekoch množstvo tímov. Rozhodnutie sponzorovať jedny z najdôležitejších cyklistických pretekov na svete, Okolo Španielska, by malo podporiť znalosť a povedomie značky a podporiť výkonnosť svojich produktov.  Výrobca pneumatík oznámil už na začiatku decembra svoje sponzorstvo v rámci Tour de France a svoju angažovanosť na Vuelte považuje za ďalší konzekventný krok. Každý rok sa popri trati hromadia stovky tisíc fanúšikov, aby športovcov povzbudzovali. Správy o pretekoch Okolo Španielska sa prostredníctvom televízie, rádia a tlače budú šíriť do celého sveta.

Spoločnosť Continental sa pri vývoji a výrobe pneumatík pre osobné automobily a motorky neustále zasadzuje za vyššiu bezpečnosť na cestách. K tomu patrí angažovanosť v takzvanom programe Vision Zero, ktorého cieľom je dlhodobo znižovať počet obetí alebo zranených pri dopravných nehodách, ako aj zabraňovať vzniku nehôd v cestnej doprave.

Óscar Pereiro, víťaz Tour de France 2006, je veľvyslancom značky Continental Španielsko.