ContiPremiumContact 5 a Semperit Comfort-Life 2 majú od ADAC najvyššie hodnotenie

01/03/2018
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact 5 získala s hodnotením „dobrá“ najvyššie udelené hodnotenie v teste
  • Semperit Comfort-Life 2 rovnako získala hodnotenie „dobrá"
  • Test letných pneumatík pre malé, ako aj kompaktné automobily a automobily strednej triedy

V rámci práve zverejneného testu letných pneumatík združenia ADAC, rakúskeho združenia ÖAMTC a švajčiarskeho združenia TCS, boli modely od spoločností Continental a Semperit rovnako ocenené najvyšším hodnotením „dobrá“. Odborníci z automobilových združení testovali pneumatiky s rozmerom 175/65 R 14 pre malé automobily a 205/55 R 16 pre kompaktné automobily a automobily strednej triedy. V prípade 14-palcových pneumatík bolo testovaných 14 pneumatík európskych, amerických a ázijských výrobcov v 12 kategóriách na suchej a mokrej vozovke, pri 15-palcových pneumatikách to bolo 16 modelov. Testovacími vozidlami boli Ford Fiesta pre malý rozmer pneumatík a VW Golf 7 pri pneumatikách pre kompaktnú a strednú triedu.

Pneumatiky ContiPremiumContact 5 s rozmerom 205/55 R 16 boli v rámci kategórií „Suchá vozovka“, „Mokrá vozovka“, „Spotreba paliva“ a „Opotrebovanie“ ohodnotené známkou „dobrá“. Záver odborníkov znie: „Veľmi dobre vyvážená, s najlepšou známkou v rámci spotreby, obzvlášť dobrá na mokrej vozovke.“ V rámci 14-palcových pneumatík získala pneumatika Semperit Comfort-Life 2 v testoch na suchej a mokrej vozovke, pri spotrebe paliva a kilometrovom výkone hodnotenie „dobrá“.

Video z testu tu

Comfort-Life 2 značky Semperit je letná pneumatika pre malé osobné automobily až po strednú triedu automobilov. Vyznačuje sa vyváženými jazdnými vlastnosťami na suchej a mokrej vozovke, ako aj nízkym valivým odporom a dobrým kilometrovým výkonom. Súčasťou programu sú pneumatiky pre disky s priemerom 13 až 18 palcov, schválenia platia do 270 km/h.

ContiPremiumContact 5 je letná pneumatika pre strednú a vyššiu triedu automobilov. Vyrába sa pre disky s priemerom 14 až 17 palcov a poskytuje vysokú priľnavosť a presný handling, ako aj krátke brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke. V závislosti od veľkosti je pneumatika ContiPremiumContact 5 schválená až do 300 km/h.