Časopis Auto Zeitung: Letná pneumatika Continental je „veľmi odporúčaná“

01/03/2018
PremiumContact™ 6
  • Pneumatika Continental PremiumContact 6 získala najvyššie udeľované hodnotenie v teste
  • Letné pneumatiky Continental s najkratšími brzdnými dráhami na mokrej vozovke, veľmi bezpečné na suchej vozovke

V prvom teste letných pneumatík roka časopis Auto Zeitung ocenil pneumatiky PremiumContact 6 od spoločnosti Continental najvyššou známkou „veľmi odporúčaná“ (číslo 6/18). Redaktori pritom obzvlášť ocenili najkratšie brzdné dráhy v rámci testu, ako aj bezpečný handling na mokrej vozovke. Rovnako aj zásahy ESP na mokrej vozovke boli podľa redakcie „jemné a podporujúce, nie nútené“.

Tiež jazdné vlastnosti pneumatiky na suchej vozovke získali pozitívne hodnotenie: „Bezpečné jazdné vlastnosti, možná vysoká rýchlosť v zákrutách, výkonné pri brzdení“, to uvádzajú kolínski redaktori vo svojej správe z testu. „Pneumatika Premium Contact 6 je veľmi bezpečná na mokrej vozovke, rovnako však aj za suchých podmienok“, znelo hodnotenie odborníkov.

Redakcia podrobila testu spolu šesť pneumatík rozmeru 225/45 R 17 európskych, amerických a ázijských značiek, testovacie vozidlo bolo Seat Leon SC 1.4 TSI ACT so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Testovaný rozmer pneumatiky je vhodný pre celý rad osobných automobilov kompaktnej a strednej triedy.

Pneumatika PremiumContact 6 značky Continental v sebe spája komfort, presné reakcie riadenia, maximálnu bezpečnosť a dobré ekologické vlastnosti. Inžinieri v oblasti pneumatík za tým účelom vyvinuli nové zmesi, nový dizajn pneumatiky, ktorý si vypožičali zo špičkovej športovej pneumatiky SportContact 6, ako aj profil, ktorý zabezpečuje komfortnú jazdu. Letná pneumatika sa vyrába v 120 produktoch s priemerom od 16 do 22 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Aktuálna paleta výrobkov obsahuje šírky pneumatík v rozmedzí od 205 do 325 milimetrov a priečne rezy od 65 do 30 percent; schválenia sú v rozmedzí 210 až 300 km/h.