Celoročná pneumatika AllSeasonContact získala najlepšiu známku od magazínu AutoBild

02/10/2018
AllSeasonContact™

• Pneumatika AllSeasonContact od spoločnosti Continental bola
  • Redakcia chváli jazdné vlastnosti na snehu a mokrej vozovke a tiež vysoký kilometrový výkon

V rámci testu 27 modelov pneumatík na celoročné používanie bola pneumatika AllSeasonContact ocenená magazínom AutoBild najlepšou známkou „príkladná“. Odborníci testovali pneumatiky s rozmerom 195/65 R 15 v rámci 16 kritérií na zasneženej, mokrej a suchej vozovke. Testovacím vozidlom bol VW Golf VII.

Na záver redakcia magazínu AutoBild o celoročnej pneumatike Continental poznamenala:  „Príkladné jazdné vlastnosti na snehu a mokrej vozovke, dynamické riadenie na suchom povrchu s presnou reakciou pri manévrovaní, veľmi dobré bezpečnostné rezervy pri aquaplaningu, dostatočný kilometrový výkon“. Redakcia podrobila 27 testovaných kandidátov najprv skúške brzdných dráh na mokrej a suchej vozovke, najúspešnejších 10 modelov tohto testu sa kvalifikovalo do užšieho výberu.  Najvyššie hodnotenie udelili organizátori testu len dvakrát, jedna celoročná pneumatika bola na základe slabých výkonov na zimných vozovkách ohodnotená známkou „neodporúčaná“.

Pneumatika AllSeasonContact od spoločnosti Continental sa vyrába v šírkach medzi 165 a 245 milimetrami pre disky s priemermi od 14 do 20 palcov a schválenými rýchlosťami do 240 km/h. Pneumatiky určené na používanie aj počas zimy sú označené symbolom snehovej vločky/alpským symbolom, ako aj značkou M+S.

Štart