Magazín AutoBild hodnotí pneumatiku WinterContact TS 860 ako „príkladnú“

27/09/2018
WinterContact™ TS 860
  • Pneumatika Continental je „univerzálny talent s dobrými vlastnosťami pre zimné obdobie“
  • Test 50 zimných pneumatík pre osobné automobily s rozmerom 195/65 R 15

V rámci veľkého testu zimných pneumatík magazínu AutoBild bola pneumatika WinterContact TS 860 ohodnotená známkou „vzorová“ (vydanie zo dňa 20. 9. 2018). „Presvedčivý univerzálny talent s dobrými vlastnosťami pre zimné obdobie, vysoká presnosť riadenia a dynamický handling na zasneženej a mokrej vozovke, dobrý komfort, nízky valivý odpor“ konštatovali odborníci z redakcie. Zimná pneumatika od spoločnosti Continental tým získala najvyššie ocenenie, ktoré magazín AutoBild udeľuje. Testovali sa pneumatiky s často používaným rozmerom 195/65 R 15, celkovo test absolvovalo 50 modelov značiek z Európy, Ázie a Ameriky. Testovacím vozidlom bol VW Golf VII.

Veľmi dobré známky získala pneumatika Continental pri testoch relevantných z hľadiska bezpečnosti pri brzdení na snehu a aquaplaningu. Známkou „dobrá“ ocenili odborníci handling na snehu, suchej a mokrej vozovke a brzdné dráhy na suchom a mokrom asfalte. Tiež pri dodatkových testoch týkajúcich sa jazdných vlastností, pomeru ceny/výkonu a valivého odporu získala pneumatika hodnotenie „dobrá".

Pneumatika WinterContact TS 860 od spoločnosti Continental je vhodná pre automobily kompaktnej až strednej triedy. Aktuálna paleta obsahuje 66 výrobkov s rozmermi 13 až 17 palcov a schválenými rýchlosťami do 240 km/h – medzi nimi sa nachádza mnoho vyhotovení so značkou XL pre väčšiu nosnosť a/alebo s ochranou ráfika.