Celoročná pneumatika Continental AllSeasonContact je víťazom testu v magazíne auto motor und sport

18/09/2018
AllSeasonContact™

• Odborná redakcia hodnotí AllSeasonContact najlepšou známkou „veľmi odporúčaná“
  • Testovaných bolo celkovo sedem celoročných pneumatík z Európy, Ameriky a Ázie
  • Veľkosť pneumatík 225/45 R 17 je vhodná pre množstvo osobných automobilov

V práve zverejnenom teste celoročných pneumatík magazínu auto motor und sport (ams) je AllSeasonContact od spoločnosti Continental ako jediný produkt hodnotený najlepšou známkou „veľmi odporúčaná“. V teste bolo zastúpených sedem celoročných pneumatík veľkosti 225/45 R 17, redakcia celkovo v 19 kategóriách kontrolovala pneumatiky na snehu, mokrej ceste a suchej vozovke, ako aj pri zohľadnení aspektov prostredia. Záver redakcie znie: „Prekvapujúco dobré vlastnosti pri jazde na snehu, priama reakciariadenia a vynikajúca priľnavosť na vlhkom povrchu, na suchom povrchu a v každodenných situáciách bezpečne pojazdné,“ znelo hodnotenie celoročných pneumatík spoločnosti Continental. Testované produkty pochádzali z európskych, amerických a ázijských trhov.

Dodatočne k celoročným pneumatikám zahrnuli odborníci ams do jazdných skúšok vždy letné a zimné pneumatiky posledného víťaza testu spoločnosti Continental – avšak v menšej veľkosti pneumatík 205/55 R 16. Oboje pneumatiky pri typických podmienkach použitia – letné pneumatiky v teplom, zimné pneumatiky v studenom ročnom období – predčili celoročné pneumatiky. Aby sa to vyrovnalo, odporúča redakcia využívať celoročné pneumatiky v širšej verzii ako v prípade bežných letných a zimných pneumatík.

AllSeasonContact sa vyrába v šírkach medzi 165 a 245 milimetrami pre disky s priemermi od 14 do 20 palcov a schválenými rýchlosťami do 240 km/h. Pneumatiky určené na používanie aj počas studeného ročného obdobia sú označené symbolom snehovej vločky/alpským symbolom, ako aj značkou M+S.

Štart