Odborný časopis sport-auto: Pneumatika WinterContact TS 850 P je veľmi odporúčaná

19/10/2017
WinterContact™ TS 850 P
  • Časopis sport-auto ocenil vynikajúcu priľnavosť, zhodnú dynamiku, nízky valivý odpor a nízku hladinu hluku pri odvaľovaní
  • Zimná pneumatika pre športové automobily, automobily vyššej triedy a SUV prekonáva deväť konkurentov

Odborný časopis sport-auto v dnes publikovanom teste zimných pneumatík (vydanie 11/17) udelil pneumatike WinterContact TS 850 P od spoločnosti Continental najvyššie ocenenie „veľmi odporúčaná“. Redaktori testovali celkom 10 výrobkov medzinárodných výrobcov s rozmerom 225/40 R 18 V. Testovacím vozidlom bola Toyota GT86. „Vynikajúca priľnavosť a zhodná dynamika na snehom pokrytých a mokrých vozovkách, nízky valivý odpor, veľmi tiché pneumatiky,“ tak znelo hodnotenie odborníkov zo Stuttgartu po testovacích jazdách. Zimná pneumatika WinterContact TS 850 P od spoločnosti Continental sa pritom podrobila testovaniu v 19 disciplínach, pričom v ôsmich z nich získala najvyšší počet bodov.

Štart

Pneumatiky, ktoré boli v rámci testu posudzované, pochádzali od európskych, amerických a ázijských výrobcov. V prípade dvoch modelov redaktori z dôvodu slabých výsledkov na snehu a mokrej ceste pneumatiky neodporúčali.

Štart

WinterContact TS 850 P je pneumatika určená pre športové automobily, automobily vyššej triedy a SUV. Vyrába sa vo veľmi širokej palete modelov. Medzičasom už 50 výrobcov automobilov schválilo túto pneumatiku ako prvé vybavenie.