Zimné pneumatiky Continental získali víťazstvo v teste realizovanom autoklubmi

02/10/2017
WinterContact™ TS 860
  • WinterContact TS 860 po testovaní autoklubmi ADAC (D), ÖAMTC (A) a TCS (CH) na prvom mieste
  • Autokluby testovali 32 pneumatík s rozmermi 195/65 R 15 a 215/65 R 16

V práve zverejnenom teste zimných pneumatík realizovanom najväčšími autoklubmi z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska bola za víťaza vyhlásená pneumatika WinterContact TS 860 s rozmermi 195/65 R 15 od spoločnosti Continental. Všetky autokluby ju počas testu ohodnotili najvyššou známkou. Dosiahnuté hodnotenie ADAC bolo „dobrá“, ÖAMTC a TCS jej udelili hodnotenie „veľmi odporúčaná“. Redaktori testu vo svojom zhrnutí uviedli: „Veľmi vyvážená, s najlepšou známkou na mokrej vozovke, mimoriadne dobrá na snehu, dobrá aj na suchej vozovke a pri hodnotení spotreby paliva“.

Pri testovaní druhého rozmeru autoklubmi dosiahla osvedčená pneumatika WinterContact TS 850 P SUV známku „uspokojivá“. Vo svojom hodnotení odborníci napísali „Veľmi dobrá z hľadiska opotrebovania, dobrá na suchej a mokrej vozovke a na snehu“.

Štart

Do testu realizovaného autoklubmi boli zahrnuté pneumatiky európskych, amerických a ázijských značiek. Testovacím vozidlom pre menší rozmer pneumatík bol Volkswagen Golf VII, na testovanie pneumatík SUV využili odborníci Volkswagen Tiguan. Pneumatiky s rozmerom 195/65 R 15 sú vhodné pre celý rad osobných automobilov kompaktnej až strednej triedy, rozmer 215/65 R 16 je vhodný pre mnoho obľúbených menších až stredných SUV.