Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental oznamuje program dobrovoľnej výmeny osobných pneumatík

15/09/2017
  • Program výmeny Continental PremiumContact 6 v rozmere 245/45 R18 Y XL
  • Program zahrňuje 4 260 pneumatík vyrobených v 50. týždni 2016 a 16. týždni 2017
PremiumContact™ 6

Hanover, 15. septembra 2017. Continental dnes oznámil program dobrovoľnej výmeny pneumatík zahrňujúcej 4 260 pneumatík PremiumContact 6 v rozmere 245/45 R18 Y XL. Pneumatiky z dôvodu použitia nesprávneho materiálu pri výrobe môžu vykazovať nepravidelný tvar v oblasti behúňa. Táto skutočnosť môže v ojedinelých prípadoch viesť ku zníženiu kontaktnej plochy pneumatík, zhoršeniu handlingových vlastností pneumatík a obmedzeniu ich maximálnej rýchlosti. Spoločnosť Continental dosiaľ neobdržala žiadnu reklamáciu spojenú s následným poškodením vozidla či poškodením zdravia v súvislosti s týmto prípadom. Program výmeny bol proaktívne iniciovaný spoločnosťou Continental z dôvodu vylúčenia akýchkoľvek potenciálnych rizík pre vodičov vozidiel a ostatných účastníkov cestnej premávky. Vyššie uvedené pneumatiky boli predané zákazníkom v Európe, Turecku a Rusku výhradne v rámci predajov na náhradnú potrebu.

Pneumatiky Continental, ktorých sa výmena týka, možno identifikovať nasledovným spôsobom:

Produktový rad:

PremiumContact 6

DOT sériové čísla:

DOT 6G8U D6R9 5016

DOT 6G8U D6R9 1617

Posledné 4 číslice z DOT sériového čísla indikujú výrobný termín (týždeň/rok). Žiadne iné rozmery, časové obdobia výroby, alebo dezénové rady nie sú predmetom tejto výmeny.

Continental informoval príslušné národné úrady 14. septembra 2017 a je v kontakte s dealermi pneumatík, ktorí pomáhajú pri zaisťovaní tejto dobrovoľnej výmeny pneumatík. Viac informácií nájdete na stránkach  www.continental-tires.com/Exchange