Spoločnosť Continental v rámci testu zimných pneumatík magazínu auto motor und sport na prvom mieste

18/09/2017
WinterContact™ TS 850 P
  • WinterContact TS 850 P víťazí vďaka „vysokému celkovému výkonu“

• Test desiatich pneumatík rozmeru 225/45 R 18 V

• Nová pneumatika Semperit Speed-Grip 3 s najlepšími výkonmi na snehu na treťom mieste

Redakcia magazínu auto motor und sport (AMS) testom pneumatík v aktuálnom vydaní 20/17 odštartovala rad tohtoročných zimných testov. V rámci desiatich predstavených pneumatík získala pneumatika WinterContact TS 850 P prvé miesto a nová pneumatika Speed-Grip 3 koncernovej značky Semperit získala vďaka najlepším výkonom na snehu tretie miesto. V rámci testu boli porovnávané pneumatiky rozmeru 225/45 R 18 V európskych, amerických a ázijských značiek a testy prebiehali na automobile BMW 430i Gran Coupé. V rámci záverečného výsledku získala pneumatika Continental ako jediná hodnotenie „veľmi odporúčaná“, tri výrobky boli klasifikované ako „odporúčaná“ a ďalších šesť ešte získalo hodnotenie „ešte odporúčaná“, resp. „podmienene odporúčaná“.

Štart

V záverečnom hodnotení pneumatiky WinterContact TS 850 P redakcia píše: „veľmi dobrá stabilita na snehu, vynikajúca bezpečnosť na mokrej vozovke, presvedčivé a športové vlastnosti na suchom asfalte.“ Pneumatika okrem toho nazbierala dobré bodové hodnotenia aj v rámci jednotlivých disciplín: V rámci disciplíny „Subjektívny handling na snehu“ získala najvyšší možný počet bodov, pri hodnoteniach na mokrej vozovke dominovala v štyroch zo šiestich hodnotení a rovnako aj na suchej ceste podala najlepšie výkony. Rovnako aj pre Semperit Speed-Grip 3 vydali odborníci zo Stuttgartu pozitívne hodnotenie: Ich hodnotenie znelo: „Vynikajúca trakcia a premyslené brzdné vlastnosti na snehu, bezpečná dynamika v zákrutách, a to aj na mokrej vozovke.“