Nová pneumatika WinterContact™ TS 860 S: výkon, z ktorého vás príjemne zamrazí

13/09/2017
  • Nová zimná pneumatika pre športové autá a výkonné luxusné limuzíny

• Špeciálna zimná pneumatika navrhnutá s ohľadom na bezpečnosť a športovú jazdu

• Očakáva sa schválenie pre prvú výbavu najväčších európskych automobiliek

WinterContact™ TS 860 S

Continental predstavuje WinterContact™ TS 860 S: novú zimnú pneumatiku pre športové autá a výkonné automobily určené na dynamickú jazdu. Pneumatika WinterContact™ TS 860 S bude dostupná na trhu pneumatík pre náhradnú potrebu a aj ako originálne vybavenie výrobcov automobilov. Continental plánuje ponúkať automobilkám ich vlastné prispôsobené verzie tejto pneumatiky - s jazdnými parametrami na tej najvyššej úrovni. Nová pneumatika ponúka to najlepšie v oblasti brzdných vlastností a jazdy na suchej vozovke ako aj na snehu. Pre nadchádzajúcu zimu sa nový model WinterContact™ TS 860 S bude vyrábať v 14 rozmeroch. Produktový rad bude z veľkostí ráfiku od 18 do 21 palcov pre rýchlosti až do 270 km/h.

Pneumatikou WinterContact™ TS 860 S reaguje Continental na množstvo rozličných potrieb výrobcov automobilov a vodičov týchto výkonných áut. „Behom vývoja bol dôraz kladený najmä na skrátenie brzdnej dráhy, zvýšenie presnosti riadenia na suchom povrchu aj na zdokonalenie vlastností na snehu,vysvetľuje Juraj Ižvolt, šéf divíze Marketing Continental Barum s.r.o.. Tento zimný špeciál dosahuje vynikajúceho brzdného výkonu vďaka „brzdnej drážke“ – širokej ryhe prechádzajúcej stredom dezénu s veľkým povrchom, ktorý poskytuje dostatočnú  priľnavosť. Pevné a široké dezénové bloky v ramene pneumatiky zabezpečujú maximálnu priľnavosť pre presné riadenie. Množstvo dezénových drážok a trakčných štrbín v blokoch dezénu zaisťuje dobrý kontakt so snehom a umožňuje tak športovú jazdu aj na typických zimných cestách. Pre náhradnú potrebu pripravil Continental zmes, ktorá zaisťuje vysokú flexibilitu aj v zime. Continental plánuje splniť aj rozličné špecifické potreby automobiliek (napríklad Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG a Porsche) a prispôsobiť ich potrebám zmesi pre výrobu tejto pneumatiky  .

Táto nová výkonná zimná pneumatika pokračuje v štafete predchádzajúcich dvoch špičkových modelov:  ContiWinterContact TS 830 P a WinterContact™ TS 850 P. Oba spomínané získali najvyššie hodnotenia v mnohých testoch realizovaných  nezávislými automobilistickými magazínmi a autoklubmi. Dva predchádzajúce modely boli tiež veľmi obľúbené aj v prvej výbave automobiliek. Pneumatika TS 830 P bola napríklad schválená 104 výrobcami a  plášť TS 850 P (ktorý mal menší sortiment rozmerov) dostal takmer 50 schválení. Už pred vypustením na trh prebieha schvaľovacie testovanie novej pneumatiky WinterContact™ TS 860 S u najväčších európskych automobiliek.

Na bočnici novej zimnej pneumatiky sa nenachádza len názov produktu, ale aj množstvo povinných identifikačných znakov, štylizované logo so šachovnicovou vlajkou a aj známy „alpský symbol“ - motív snehovej vločky v trojvrší, ktorý potvrdzuje, že pneumatika absolvovala potrebné testy. Na EU štítku získala pneumatika hodnotu C pre priľnavosť na mokru. V závislosti od špecifikácie získala hodnotu B, C alebo E pre spotrebu paliva. V rámci hodnotenia hlučnosti bol tejto veľmi tichej pneumatike udelený symbol s dvoma čiernymi vlnami.

V čase uvedenia na trh bude spoločnosť Continental najprv ponúkať 14 rozmerov  pre 18- až 21-palcové ráfiky - pričom šesť z nich bude obsahovať technológie SSR runflat a ContiSilent pre obzvlášť tichú jazdu. Pneumatika WinterContact™ TS 860 S bude dostupná v šírke od 225 do 315 milimetrov s pomerommi strán 60 až 30 percent a bude schválená na rýchlosti do 270 km/h (rýchlostný index „W“).