Na cestách rýchlosťou 344 km/h na športových pneumatikách Continental

18/08/2017
tire_image1
  • Porsche 911 od spoločnosti edo Competition dosiahlo rekord na športových pneumatikách značky Continental

• Úpravca automobilov sa už 15 rokov spolieha na partnerstvo so spoločnosťou Continental
  • Pneumatiky podieľajúce sa na rekorde automobilu Porsche 911 sú sériovými výrobkami.

Maximálnou rýchlosťou 344 km/h vytvoril Edo Karabegovic, majiteľ garáže edo Competition zameranej na úpravu vozidiel, 5. júla na testovacej dráhe v Papenburgu nový rýchlostný rekord s automobilom Porsche 911 Turbo S. Toto superšportové vozidlo so silou takmer 100 koní vybavil na tento účel sériovými športovými pneumatikami značky Continental. Na prednej náprave boli namontované pneumatiky typu SportContact 6 s rozmermi 245/30 ZR 20 (90Y), na zadnej náprave 325/25 ZR 21 (102Y). „Ďakujeme spoločnosti Continental za podporu a špičkové pneumatiky,“ napísal Karabegovic po rekordnej jazde na svoj  Facebook profile.

Michael Schneider, vedúci oddelenia Continental Tuning

„Náš model SportContact 6 sa mimoriadne hodí na takéto rekordné jazdy, pretože precízne drží stopu, má dlhú životnosť a nízky valivý odpor,“ hovorí Michael Schneider, ktorý má na starosti podporu garáže edo Competition ako vedúci oddelenia pre úpravy vozidiel spoločnosti Continental. „Vďaka precíznemu handlingu a veľmi krátkej brzdnej dráhe je okrem toho veľmi obľúbený vo sfére úprav vozidiel a takisto aj v oblasti predaja náhradných dielov a originálnej výbavy automobilov. Preto sme na tento pokus o rekord nemuseli vytvárať osobitnú sériu pneumatík, ale jednoducho sme použili sériové výrobky.“

Spoločnosť edo Competition sa už takmer 15 rokov spolieha na schopnosti výrobcu pneumatík z Hannoveru. Na zaistenie lepšej spolupráce so špičkovými úpravcami vozidiel vytvorila spoločnosť Continental samostatné oddelenie, ktoré pozná osobitné požiadavky týkajúce sa pneumatík výkonných športových áut a v spolupráci s výskumným a vývojovým oddelením vyvíja pre túto oblasť v hannoverskej pobočke individuálne riešenia.