Continental uvádza celoročnú pneumatiku AllSeasonContact™ určenú do mestskej premávky a miernych poveternostných podmienok

18/05/2017
AllSeasonContact™
  • Prémiové celoročné pneumatiky prinášajú výborné manévrovacie vlastnosti na zimných i letných vozovkách a navyše aj najhospodárnejšiu spotrebu paliva vo svojej triede
  • Continental však v záujme maximálnej bezpečnosti po celý rok aj naďalej odporúča vhodné prémiové letné a zimné pneumatiky

Nové pneumatiky AllSeasonContact™ Continental – to je tá správna voľba do mestskej premávky v miernych poveternostných podmienkach. Pri tomto modeli celoročných pneumatík popredný nemecký výrobca stavil na inovatívnu kombináciu dizajnu a zmesi dezénu, profilu a konštrukcie pneumatiky. Continental tak odstránil mnoho nedostatkov, ktoré sa predtým vyskytli u zimných pneumatík a pneumatík určených do mokrých podmienok, ktoré boli navrhnuté na celoročné použitie. Zároveň model AllSeasonContactTM prináša v rámci celoročných pneumatík prémiového segmentu najhospodárnejšiu spotrebu paliva. Nové pneumatiky AllSeasonContactTM sú k dispozícii u predajcov už od začiatku mája. Prvýkrát spoločnosť Continental prichádza s 33 produktmi pre disky s rozmerom 14 až 18 palcov, ktoré boli schválené pre rýchlosti až 240 km/h. Keďže ide o pneumatiku určenú aj do chladnejších dní v roku, je označená alpským symbolom/symbolom snehovej vločky, ako aj označením M+S. V rámci hodnotenia pomocou EÚ štítku získal tento model známku B za priľnavosť na mokrej vozovke a valivý odpor. Spoločnosť Continental odporúča nové pneumatiky AllSeasonContactTM pre vodičov, ktorí najazdia nižší počet kilometrov a cestujú v mestských alebo prímestských oblastiach v miernych poveternostných podmienkach. V záujme maximálnej bezpečnosti na cestách odporúča všetkým ostatným vodičom aj naďalej príslušné pneumatiky špeciálne navrhnuté pre konkrétne ročné obdobie.

Pri navrhovaní nových pneumatík AllSeasonContactTM sa dôraz kládol predovšetkým na dobré jazdné vlastnosti v zime, bezpečné manévrovanie za každého počasia a výnimočnú spotrebu paliva. Vďaka tejto vyváženej kombinácii jednotlivých vlastností sa nový všestranný model v oblasti smerového dezénu určite nestratí medzi ostatnými úspešnými produktmi sérií Summer a WinterContact. V záujme použitia v zime chemici spoločnosti Continental vyvinuli silikovú zmes s vysokým podielom živíc, ktorá zabezpečuje dobrý záber na mokrých a zasnežených vozovkách v zime. Zatiaľ čo vysoký podiel siliky umožňuje dobrý záber na mokrých vozovkách, zloženie živíc, vyvinuté v rámci technológie Cool Chili v pneumatikách WinterContactTM TS 860, zase nesklame na zasneženom podklade. Vďaka tejto prispôsobivej zmesi je priľnavosť nových pneumatík dostatočná aj na mokrých a zasnežených vozovkách v zime, a to je hlavné kritérium pre pneumatiky určené na celoročné použitie.

Štart

V konštrukcii dezénu nového modelu AllSeasonContactTM nájdete všetky osvedčené parametre prémiových letných a zimných pneumatík spoločnosti Continental, ktoré sa preslávili svojou bezpečnosťou. V prípade smerového dezénu si tvorcovia zobrali príklad z aktuálnej série zimných pneumatík. Otvorené ramená pneumatík zároveň zabezpečujú vynikajúce správanie pri akvaplaningu. Vďaka tuhému povrchu dezénu s nízkym počtom lamiel je manévrovanie na suchom asfalte presné a brzdné vzdialenosti sú krátke. Takéto vlastnosti sú príznačné skôr pre letné pneumatiky, ktoré musia na mokrom podklade takisto vykazovať vysokú úroveň bezpečnosti. Výsledkom je pneumatika ideálna na použitie v lete i v zime, a to najmä vzhľadom na skutočnosť, že v strednej Európe v zime prší raz za tri dni.

Okrem bezpečných manévrovacích vlastností konštrukcia pneumatík zabezpečuje aj najhospodárnejšiu spotrebu paliva vo svojej triede. Vďaka tomu je voľbou č. 1 pre vodičov mysliacich na svoju peňaženku, ktorí len zriedka jazdia za veľmi náročných poveternostných podmienok. Dizajnéri pneumatík dbali na vyváženú kombináciu rozmiestnenia a hrúbky materiálu a geometrie pneumatík, vďaka čomu sa im podarilo dosiahnuť takúto hospodárnu spotrebu paliva. Na ilustráciu stačí uviesť porovnanie hĺbok drážok v dezéne: Zatiaľ čo hĺbka dezénu klasickej zimnej pneumatiky sa pohybuje v rozpätí 8,5 až 9,5 milimetrov, v prípade letnej pneumatiky je to momentálne 6,5 až 7,5 milimetrov. Platí tu základné pravidlo: malá hĺbka dezénu = hospodárna spotreba paliva. Pneumatiky AllSeasonContactTM s hĺbkou dezénu 7,5 až 8,5 milimetrov sa tak nachádzajú niekde v strede medzi týmito dvoma špeciálnymi modelmi. V kombinácii s optimalizovanou geometriou bočnice sú zárukou veľmi malého valivého odporu, vďaka čomu je nízka nielen spotreba paliva, ale aj záťaž na životné prostredie.