ContiSportContact 5 obsadil v teste letných pneumatík magazínu sport auto tretie miesto

13/03/2017
tire_image1
  • Táto športová pneumatika od spoločnosti Continental je zárukou vysokej bezpečnosti na mokrej vozovke, krátkych brzdných dráh a dosahuje najlepšiu známku v skúške akvaplaningu.

• Okrem toho potvrdila redakcia aj „vyvážené, presné ovládanie“.

V teste letných pneumatík odborného časopisu sport auto (vydanie 4/17) obsadila pneumatika ContiSportContact 5 tretie miesto. Redakcia vyzdvihla „veľmi bezpečné bočné vedenie na vlhkej vozovke, vysokú bezpečnosť pri skúške akvaplaningu, krátke brzdné dráhy na suchej vozovke a vyvážené, presné ovládanie“. Počas testu hodnotili experti magazínu sport auto sedem cestných pneumatík, ako aj tri semi-slick pneumatiky s rozmerom 225/40 R 18 Y. Testovacím vozidlom bola Toyota GT 86. Vo výsledkoch jazdných skúšok uviedla redakcia v prípade modelu ContiSportContact 5 nasledujúce vlastnosti: „Mimoriadne bezpečná v skúške akvaplaningu, jednotka v okruhových časoch na pretekárskej dráhe“. Používanie pneumatík semi-slick na vozovkách odborníci zo Stuttgartu jednoznačne neodporúčajú: „Na vlhkom asfalte sa ju (pneumatiku) podarilo udržať len s námahou. Aj jednoduché manévre, ako napríklad brzdenie za mokra, si vyžadujú podstatne dlhšiu dráhu“, poznamenali.

Model ContiSportContact 5 je športová pneumatika pre dobre motorizované, pevnejšie osobné motorové vozidlá strednej a vyšších tried. Od tejto sezóny túto pneumatiku a model ContiPremiumContact 5 postupne nahradí nová verzia PremiumContact 6. Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, presnou reakciou riadenia a dobrými ekologickými vlastnosťami. Na dosiahnutie tejto novej technologickej úrovne vyvinuli hannoverskí inžinieri špecializovaní na pneumatiky nové zmesi, optimalizovali dizajn profilu, ktorý si vypožičali z high-tech športovej pneumatiky SportContact 6, a takisto vyvinuli profil, ktorý zabezpečuje mimoriadne komfortnú jazdu. Už počas svojho prvého roku na trhu bude v ponuke v 70 produktoch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV.

Štart