AutoBild: PremiumContact 6 je víťaz testu a ekomajster

10/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Nová letná pneumatika predstihla so svojou vyváženosťou na najvyššej technologickej úrovni 51 konkurenčných produktov

• Redakcia: „Najlepšie jazdné kvality na mokrej a suchej vozovke, dynamické vlastnosti handlingu s presnou reakciou pri riadení, krátke brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke, ako aj vynikajúci kilometrový výkon“

• 13 testovaných pneumatík prepadlo počas bezpečnostnej kontroly

Nová pneumatika PremiumContact 6 sa vo veľkom teste letných pneumatík magazínu AutoBild s prehľadom umiestnila na prvom mieste (vydanie 17/17). Redakcia vyzdvihla „najlepšie jazdné kvality na mokrej a suchej vozovke, dynamické vlastnosti handlingu s presnou reakciou pri riadení, krátke brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke, ako aj „vynikajúci kilometrový výkon“ Vo svojom zhrnutí experti uviedli: „Jasný víťaz tohto porovnania je nová PremiumContact 6 od spoločnosti Continental. Získala nielen víťazstvo v teste, ale aj titul „Ekomajster“, a to bez zaváhania v ktorejkoľvek z dvanástich jednotlivých disciplín. „Veľmi sa tešíme z tohto vynikajúceho prvého výsledku testovania, pretože hlavne pre našich vývojárov pneumatík to znamená veľa: veľké ocenenie za vykonanú prácu a najlepšiu motiváciu, aby aj v budúcnosti vyvíjali riešenia na najvyššej technologickej úrovni“, povedal Alexander Bahlmann, vedúci globálnej komunikácie divízie pneumatík pre osobné vozidlá spoločnosti Continental.

Magazín AutoBild testoval celkovo 52 modelov pneumatík s rozmerom 225/50 R 17 európskych, amerických a ázijských výrobcov, testovacím vozidlo bolo BMW radu 3. Tento rozmer pneumatiky je však vhodný pre množstvo ďalších osobných vozidiel kompaktnej a strednej triedy. Redakcia neodporúča nákup 13 modelov pneumatík. Neobstáli pri bezpečnostnej skúške, pretože ich brzdné dráhy sú „nebezpečne dlhé“.

Štart

Nová pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, presnou reakciou riadenia a dobrými ekologickými vlastnosťami. Na dosiahnutie tejto novej technologickej úrovne vyvinuli hannoverskí inžinieri špecializovaní na pneumatiky nové zmesi, optimalizovali dizajn profilu, ktorý si vypožičali z high-tech športovej pneumatiky SportContact 6 a takisto vyvinuli profil, ktorý zabezpečuje mimoriadne komfortnú jazdu. Nový model PremiumContact 6 teraz postupne nahrádza oba predchádzajúce modely ContiSportContact 5 P a ContiPremiumContact 5. Už počas svojho prvého roku na trhu bude v ponuke v 70 produktoch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV.