Pneumatika PremiumContact 6 zabodovala v teste letných pneumatík magazínu AutoBild allrad s vysokou vyváženosťou

07/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Nová letná pneumatika Continental získala v jednotlivých šiestich kritériách najlepšie známky

• Testovalo sa celkovo 10 modelov pneumatík s rozmerom 235/50 R 18 určených pre vozidlá SUV.
  • Pneumatika PremiumContact 6 je teraz k dispozícii v predajniach v 70 rozmeroch.

V teste letných pneumatík SUV magazínu AutoBild allrad potvrdila pneumatika PremiumContact 6 s rozmerom 235/50 R 18 svoju prvotriednu vyváženosť a získala najlepšie známky v jednotlivých šiestich kritériách na suchej a mokrej vozovke, ako aj pri valivom odpore a v blate. Hodnotenie expertov: „Veľmi vysoká priľnavosť za sucha i mokra, skvelá pri valivom odpore, dobrá v blate.“ Nová vlajková loď letných pneumatík z Hannoveru je preto plynulým pokračovaním tradície oboch predchodcov ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. Vzhľadom na priemerné hodnotenie vlastností akvaplaningu v rámci pravidiel hodnotenia magazínu AutoBild minuli najvyššiu celkovú známku „veľmi odporúčaná“ len o malú hodnotu. Rozmer 235/50 R 18 je vhodný pre mnohé vozidlá SUV. Testovacími vozidlami boli na suchej a mokrej dráhe VW Tiguan a v teréne Nissan Frontier Pick-up. Nová pneumatika PremiumContact 6 je odteraz v ponuke predajní v 70 rozmeroch od 16 do 21 palcov pre vozidlá SUV a osobné vozidlá.

Štart

Spoločnosť Continental odporúča používanie zimných pneumatík Premium označených symbolom snehovej vločky v období od októbra do Veľkej noci a letných pneumatík Premium od Veľkej noci do októbra. Napriek čiastočne jarným teplotám totiž treba ešte očakávať chladné dni s teplotami pod bodom mrazu, počas ktorých len skutoční zimní experti zaručujú jazdu s maximálnymi bezpečnostnými rezervami. V záujme maximálnej bezpečnosti dopravy odporúča spoločnosť Continental všetkým vodičom minimálnu zvyšnú hĺbku profilu štyri milimetre pre zimné pneumatiky a tri milimetre pre letné pneumatiky, pretože pri nižších hodnotách významne klesajú bezpečnostné vlastnosti. Výmena pneumatík počas nasledujúcich týždňov je preto ideálnou príležitosťou, ako sa aj na základe zvyšnej hĺbky profilu rozhodnúť o zakúpení nových pneumatík.