ContiPremiumContact 5 obsadila v teste letných pneumatík, ktorý vykonala spoločnosť GTÜ spolu s autoklubmi ACE a ARBÖ, prvé miesto

06/03/2017
tire_image1
  • Letná pneumatika Continental presviedča svojou vyváženosťou na najvyššej úrovni

• Na štart sa postavilo celkovo 11 modelov pneumatík s rozmerom 215/60 R 17 určených pre menšie SUV

• Model ďalšej generácie PremiumContact 6 je už k dispozícii v predajniach

Pri práve zverejnenom spoločnom teste letných pneumatík, ktorý vykonala spoločnosť GTÜ a autokluby ACE a ARBÖ, sa na prvom mieste umiestnila pneumatika ContiPremiumContact 5. Pneumatika vyznamenaná najvyššou známkou „veľmi odporúčaná“ dosiahla počas testovania najkratšie brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke. Nezaostala ani pri všetkých ďalších skúškach na mokrej a suchej vozovke a aj pri hodnotení valivého odporu patrila k najlepším testovaným modelom. Z toho jasne vyplýva, že pneumatiky dokážu v nezávislých testoch dosiahnuť popredné miesta len vtedy, keď disponujú vyváženosťou takmer všetkých vlastností na najvyššej technologickej úrovni. Testovaný rozmer 215/60 R 17 je vhodný predovšetkým pre mnohé menšie SUV, testovacím vozidlom bol Opel Mokka.

So začiatkom tejto sezóny letných pneumatík nový model PremiumContact 6 postupne nahradí tak víťaza testu, pneumatiku ContiPremiumContact 5, ako aj ContiSportContact 5 – v prvej etape so 70 rozmermi od 16 do 21 palcov. Nová vlajková loď v sebe spája najvyššie bezpečnostné vlastnosti s vysokým komfortom a výraznými športovými vlastnosťami pre osobné vozidlá a SUV.

Spoločnosť Continental odporúča pri výmene pneumatík základné pravidlo „od O po V“ – používanie zimných pneumatík od októbra do Veľkej noci a letných pneumatík od Veľkej noci do októbra. Napriek čiastočne jarným teplotám treba ešte očakávať chladné dni s teplotami pod bodom mrazu, počas ktorých zaručujú jazdu s maximálnymi bezpečnostnými rezervami skutočne len špičkové zimné pneumatiky. Vodiči, ktorí majú na vozidle namontované zimné pneumatiky, by si preto mali čoskoro dohodnúť termín v autoservise alebo u špecializovaného predajcu pneumatík a pripraviť sa na prezutie na letné pneumatiky. Zatiaľ je ešte veľa termínov voľných, takže s veľkou pravdepodobnosťou si budete môcť rezervovať požadovaný termín výmeny.

Štart