Pneumatika ContiPremiumContact 5 s technológiou ContiSeal je víťazom testu letných pneumatík magazínu Gute Fahrt

02/03/2017
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact 5 vyniká vyváženosťou na najvyššej úrovni a vo všetkých skúškach brzdenia, ako aj v skúške aquaplaningu získala hodnotenie „Veľmi dobrá“

• Pneumatika ďalšej generácie PremiumContact 6 je už k dispozícii v predajniach

V teste letných pneumatík, ktorý realizoval magazín „Gute Fahrt“, odborný časopis so zameraním na vozidlá koncernu Volkswagen, obsadila pneumatika ContiPremiumContact 5 s technológiou ContiSeal prvé miesto. Pneumatika z Hannoveru sa presadila v konkurencii deviatich modelov pneumatík európskych, amerických a ázijských výrobcov. Redakcia testovala pneumatiky veľkosti 215/55 R 17, testujúcim vozidlom bol Passat Variant.

„Pneumatika Conti, ktorá je, prirodzene, schválená aj spoločnosťou VW, sa počas tohto testu nezľakla žiadnej výzvy,“ bilancuje redakcia. „Len Hannoverčanka si dokázala vo všetkých skúškach jazdnej dynamiky vrátane dôležitých skúšok brzdenia a takisto aj reakcií pri aquaplaningu vyjazdiť známku ‚Veľmi dobrá‘. Okrem toho je komfortná a súčasne sa vyznačuje aj veľmi tichým chodom.“ ContiSeal je viskózny prostriedok na utesnenie vyvinutý spoločnosťou Continental, ktorý dokáže poškodenia behúňa pneumatiky okamžite utesniť zvnútra. V prípade vniknutia napríklad klincov s priemerom do piatich milimetrov preto už nie je núdzová výmena pneumatík potrebná, vďaka technológii ContiSeal sa okamžite utesní 80 % všetkých poškodení pneumatík. Pneumatiky ContiSeal majú rovnaký výkon ako pneumatika bez technológie ContiSeal a sú kompatibilné so všetkými bežnými diskami.

Štart

Nová pneumatika PremiumContact 6 je už v ponuke predajní a postupne nahradí obe predchádzajúce generácie pneumatík ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. S novým modelom pneumatiky vytvára Continental premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Bez negatívneho vplyvu na bezpečnosť jazdy preto bolo možné zvýšiť jazdné výkony o 15 percent a znížiť valivý odpor o päť percent. Nový model sa vyrába v 70 produktoch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Spoločnosť Continental odporúča vodičom, aby si už teraz so špecializovanými predajňami pneumatík dohodli termíny prezutia na letné pneumatiky.