Magazín Tire Technology International vyhlásil spoločnosť Continental za výrobcu pneumatík roka 2017

22/02/2017
  • Skupina naslovovzatých odborníkov ocenila investície výrobcu pneumatík do výskumu a vývoja, ako aj skúšobných a výrobných zariadení.
  • Iniciatíva Vision 2025 v roku 2016 rozbehla pôsobivé množstvo projektov zameraných na inováciu a kvalitu.
  • Tri faktory sa stali rozhodujúcimi: centrum výkonných technológií, prírodná guma z korienkov púpav a masívny nárast kapacity.

Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental a vedoucí Divize pneumatik

Na výstave Tire Technology Expo 2017, ktorá sa konala v Hannoveri od 14. do 16. februára získala spoločnosť Continental od britského odborného magazínu Tire Technology International ocenenie Výrobca pneumatík roka, ktoré sa po prvýkrát odovzdávalo v roku 2008. Skupina 27 odborných porotcov pozostávajúca z expertov z Európy, Japonska, Indie a USA ocenila investície, ktoré spoločnosť Continental vykonala v priebehu uplynulých dvanástich mesiacov. „Toto ocenenie nás mimoriadne teší, pretože predstavuje uznanie niekoľkým technologickým projektom a inováciám, ktoré sme už uskutočnili, pričom konzistentne pracujeme v rámci cieľov našej stratégie dlhodobého rastu Vision 2025,“ povedal Nikolai Setzer, člen správnej rady spoločnosti Continental AG zodpovedný za nákup a vedúci divízie pneumatík, ktorá je štvrtým najväčším výrobcom pneumatík na svete s tržbami viac ako 10 miliárd EUR. „Ocenenie pre najinovatívnejšieho výrobcu pneumatík mimoriadne motivuje náš celosvetový tím, ktorý v súčasnosti tvorí viac ako 50 000 zamestnancov, aby sme krok za krokom pokračovali v našej ceste.“

Medzi inováciami spoločnosti Continental, ktoré porotcov presvedčili, bolo otvorenie Centra výkonných technológií v nemeckom Korbachu v júni 2016, projekt Taraxagum, ktorého súčasťou bolo založenie výskumného centra v nemeckom Anklame zameraného na spriemyselnenie výroby prírodnej gumy z korienkov púpav a výroba prvých pneumatík pre nákladné vozidlá s dezénom vyrobeným z gumy z púpavy. Porotcovia spomenuli aj oznámenie o otvorení centra výskumu a vývoja pre poľnohospodárske pneumatiky v Lousade v Portugalsku, ako aj rozšírenie prevádzky vyrábajúcej pneumatiky pre nákladné vozidlá v Otrokoviciach v Českej republike.

Oliver Schramm preberá cenu za spoločnosť Continental

„Spotrebitelia kupujúci ultravýkonné či poľnohospodárske pneumatiky v rámci trhov od Európy až po Čínu získajú prospech z výnimočného úsilia spoločnosti Continental zameraného na investície do výskumu a vývoja, skúšania a výroby v uplynulých 12 mesiacoch. Blahoželáme nášmu výrobcovi roka!“ povedal Graham Heeps, redaktor magazínu Tire Technology International a predseda poroty. Toto ocenenie za inováciu a kvalitu odmeňuje obzvlášť inteligentné nápady a tvrdú prácu v rámci odvetvia vývoja a výroby pneumatík. Kandidátov nominujú buď čitatelia magazínu Tire Technology International, alebo pracovníci redakcie. Nezávislá skupina odborníkov následne hlasovaním vyberá víťazov.

Štart

V kontexte stratégie Vision 2025 investovala spoločnosť Continental od roku 2011 viac ako 3 miliardy EUR do nových výrobných závodov v mestách Hefei (Čína), Kaluga (Rusko) a Sumter (Južná Karolína/USA). Z tejto sumy sa 350 miliónov EUR ročne investovalo do rozširovania existujúcich závodov spoločnosti po celom svete. Spolu s výstavbou jedinečného automatizovaného interiérového analyzátora brzdenia (Automated Indoor Braking Analyzer – AIBA) v skúšobnom areáli Contidrom upútalo pozornosť otvorenie Centra výkonných technológií (High Performance Technology Center – HPTC) v závode v nemeckom Korbachu. Vďaka vytvoreniu inteligentnej siete všetkých výrobných zariadení generuje HPTC nové zistenia prakticky v reálnom čase. Tieto zistenia sa následne sprístupnia závodom spoločnosti Continental na výrobu pneumatík po celom svete s cieľom dosiahnuť ďalšie zlepšenia v oblasti výkonnosti a efektivity. V roku 2016 spoločnosť Continental vôbec po prvýkrát celosvetovo vyrobila viac ako 150 miliónov pneumatík pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá, pričom zároveň dosiahla podstatne lepšiu regionálnu rovnováhu medzi oblasťami EMEA, Amerika a APAC v rámci objemu výroby a tržieb. Vďaka tomu je spoločnosť Continental na dobrej ceste k uskutočneniu stratégie Vision 2025.

Odborná porota magazínu Tire Technology International už raz vyhlásila spoločnosť Continental za výrobcu pneumatík roka. Bolo to v roku 2014. Spoločnosť Continental zároveň získala ocenenie za inováciu v oblasti výroby pneumatík za závod ContiLifeCycle v Hannover-Stoecken, ktorý odborníkov presvedčil integrovaným prístupom kombinujúcim protektorovanie za tepla a studena so zariadením na recyklovanie gumy, ktoré je v súčasnosti ešte stále celosvetovým unikátom.

Štart