Zimná pneumatika spoločnosti Continental víťazí v teste magazínu AutoBild

10/10/2017
  • Pneumatika WinterContact TS 860 opäť víťazom supertestu magazínu AutoBild

• Pneumatika WinterContact TS 850 P získava v teste magazínu AutoBild Allrad najvyššiu známku „príkladná“

Continental_WinterContact_TS_860_car_2-2000px

Zimné pneumatiky spoločnosti Continental si v dvoch testoch magazínov AutoBild na konto pripísali ďalšie úspechy. V rámci supertestu magazínu AutoBild sa pneumatika WinterContact TS 860 stala víťazom testu, v sesterskom magazíne AutoBild Allrad pneumatika WinterContact TS 850 P získala najvyššiu udeľovanú známku „príkladná“. Redaktori testovali rozmer pneumatiky 225/50 R 17 vhodný pre strednú triedu, ako aj rozmer 225/55 R 17 vhodný pre SUV, testovacími vozidlami boli BMW radu 3, ako aj BMW X3. Testy boli publikované vo vydaní 40/2017, resp. 11/2017 obidvoch magazínov.

V rámci veľkého testu zimných pneumatík magazínu AutoBild si odborníci najskôr posvietili na 50 modelov pneumatík medzinárodných značiek. Po teste brzdenia na mokrej vozovke bolo 30 pneumatík vyradených z hodnotenia; 20 najlepších pneumatík sa následne muselo podrobiť skúškam v rámci 16 kritérií na snehu, ako aj na mokrej a suchej vozovke. „Víťaz testu presvedčuje najlepšími jazdnými vlastnosťami za všetkých poveternostných podmienok, priamymi reakciami na volant, dynamickým handlingom na mokrej a zasneženej vozovke,“ tak znelo na záver hodnotenie odborníkov.

WinterContact™ TS 860

Do testu magazínu AutoBild Allrad odborníci vybrali desať zimných pneumatík európskych, amerických a ázijských značiek. V rámci 14 kritérií testu boli pneumatiky testované na zasnežených, mokrých a suchých vozovkách. Pneumatiku WinterContact TS 850 P redaktori vo svojom závere ocenili hodnotením „veľmi dobrá na snehu, najmä pokiaľ ide o bočné vedenie, veľmi vyvážená zimná pneumatika, tichá“.

Svojimi úspechmi v testoch obhájili modely zimných pneumatík spoločnosti Continental svoje dobré umiestnenie z minulého roka – v roku 2016 sa pneumatika WinterContact TS 860 stala víťazom testu magazínu Autobild, v rámci testu magazínu AutoBild Allrad pneumatika WinterContact TS 850 P takisto získala známku „príkladná“.