AutoBild: AllSeasonContact™ od Continental je "príkladná"

04/10/2017
  • Nový model celoročných pneumatík od spoločnosti Continental po prvom testovaní ocenený najlepšou známkou

• Redaktori vyzdvihujú „príkladné jazdné vlastnosti na snehu“, ako aj „najlepšie spomalenie pri všetkých poveternostných podmienkach“ a nízky valivý odpor

AllSeasonContact™

Nové celoročné pneumatiky AllSeasonContact získali po svojom prvom testovaní známku „príkladné“. Redakcia magazínu AutoBild (29. 9. 17) vyzdvihla „príkladné jazdné vlastnosti na zasneženej a mokrej vozovke, stabilný handling na suchom povrchu, najlepšie spomalenie pri všetkých poveternostných podmienkach, valivý odpor šetriaci palivo“. Testu sa zúčastnilo celkovo 25 modelov celoročných pneumatík medzinárodných značiek rozmeru 205/55 R 16, testovacím vozidlom bol Golf VII.

Redakcia najprv so všetkými 25 modelmi pneumatík vykonala test brzdenia na mokrom povrchu, pri ktorom bolo vyradených 15 pneumatík s dlhými brzdnými dráhami. Do ďalšieho hodnotenia s celkovo 16 kritériami sa dostalo desať najlepších modelov pneumatík. Pneumatiky AllSeasonContact boli pritom po testovaní na snehu ohodnotené ako najlepšie pneumatiky v rámci troch zo štyroch vlastností. Na mokrej vozovke dosiahli najlepší výsledok spomedzi účastníkov testu v troch z piatich kategórií.

Nové pneumatiky AllSeasonContact budú u predajcov k dispozícii od začiatku mája. Spoločnosť Continental začína v prvom roku s 33 produktami pre disky s priemermi od 14 do 18 palcov a schválenými rýchlosťami do 240 km/h. Ako pneumatiky určené na používanie aj počas studeného ročného obdobia sú označené symbolom snehovej vločky/alpským symbolom, ako aj značkou M+S. Na štítku EÚ na označenie pneumatík sú nové pneumatiky Continental v rámci priľnavosti na mokrej vozovke a valivého odporu klasifikované ako „B“. Celoročné pneumatiky sú z pohľadu spoločnosti Continental vhodné predovšetkým pre majiteľov vozidiel, ktorí jazdia s nižším kilometrovým výkonom pneumatík za miernych poveternostných podmienok v prímestskej oblasti.