PremiumContact 6 získala dve medzinárodné ocenenia za dizajn

14/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px
  • Letná pneumatika značky Continental pre vozidlá strednej a luxusnej triedy získala ocenenia IF Design Award 2017 a red dot award 2017

Nová letná pneumatika PremiumContact 6 pre vozidlá strednej a luxusnej triedy získala dve medzinárodné ocenenia za dizajn. Poroty ocenení IF Design Award 2017 aj red dot design award 2017 ocenili pneumatiku značky Continental za jej obzvlášť atraktívny dizajn. Návrhár pneumatík spoločnosti Continental, Ulrich Behr, ktorý bol súčasťou procesu dizajnovania novej pneumatiky, uviedol: „Samozrejme sme nesmierne potešení z oboch týchto ocenení. Prvá myšlienka, ktorá vám pri uvažovaní nad moderným dizajnom pneumatiky napadne, zvyčajne patrí dezénu. Ide o veľmi dôležitú stránku, keďže dezén musí spĺňať čoraz náročnejšie očakávania v oblastiach bezpečnosti, riadenia a pohodlia, ktoré pneumatika ponúka. No dôležitú úlohu tiež zohráva dizajn bočnice. Nielenže obsahuje informácie, ktoré zákazník potrebuje, pričom väčšinu z nich vyžaduje zákon, no zároveň prostredníctvom dizajnového jazyka pomáha dodať pneumatike jej vlastnú identitu. Tá sa na dôvažok musí zhodovať s vzhľadom rôznych radov výrobkov.“ Tieto dve ocenenia za dizajn patria medzi najprestížnejšie ocenenia v oblasti priemyselného dizajnu na svete. Konkrétne odmeňujú vlastnosti dizajnu, ktoré znamenajú reálny prínos pre koncového používateľa. V oboch prípadoch ocenených vyberá porota nezávislých medzinárodných odborníkov.

iF_DesignAward2017red_l_RGB

Pneumatika PremiumContact 6 už od svojho predstavenia púta kladnými titulkami tiež z hľadiska vlastností výkonu. Okrem iného zvíťazila v teste letných pneumatík magazínu AutoBild s najkratšími brzdnými dráhami na suchej a mokrej vozovke a umiestnila sa tak pred 51 konkurenčnými výrobkami. Získala tiež titul „Ekologický šampión“, čím zdôraznila rovnováhu medzi vlastnosťami pneumatiky v oblasti bezpečnosti a jej vplyvom na životné prostredie, ktorý predstavuje valivý odpor a kilometrový výkon na tej najvyššej technologickej úrovni.

PD2017_RD_line_RGB