Nemecká technológia stojí za top parametrami letnej pneumatiky PremiumContact 6

04/05/2017
PremiumContact™ 6
  • Letná pneumatika PremiumContact 6  je mimoriadne bezpečná na mokre a viac vydrží. Jej kilometrový výkon narástol o 15%, a aj na základe víťazstiev v tohtoročných testoch je evidentné, že ešte viac skvalitnila brzdný výkon na mokre. Za týmto výrazným zlepšením oproti predchádzajúcemu modelu stoja najmä nové technológie

• Safety Silica Compounds je názov zmesí, ktoré sa nachádzajú v novinke od spoločnosti Continental. S pomocou kryštalickej siliky maximalizovali konštruktéri z nemeckého Hannoveru účinnosť brzdenia pneumatiky na mokre a zdokonalili jej kilometrový výkon.
  • Pre vodičov váhajúcich s prezutím kvôli chladnejšiemu počasiu v posledných týždňoch, sa núka nákup letných pneumatík, ktoré sú skutočne prémiovým zážitkom.

Vodiči dôverujúci nemeckej technológii urobia dobré rozhodnutie, ak na svoje vozidlá obujú novinku od spoločnosti Continental – letné pneumatiky PremiumContact 6. Pneumatikám Continental dôverujú aj výrobcovia automobilov, ktorí používajú len pneumatiky zodpovedajúce najvyšším štandardom kvality. Continental sa stará o to, aby tieto štandardy spĺňali od maximálnej rýchlosti po skvelý handling a brzdný výkon na suchej aj mokrej vozovke, komfortné vedenie vozidla a znížený valivý odpor aj menšiu hlučnosť.

Technici spoločnosti Continental robia viac ako 100 rôznych testov – vrátane mnohých bezpečnostných testov – aby zaistili, že originálna výbava (OE – original equipment), teda pneumatiky určené na prvé obutie nových áut, presne zodpovedá potrebám a typu každého vozidla. Či už ide o športový automobil, dodávku alebo elektromobil. Len správny výber pneumatík zaručí, aby výkonnosť udávaná v špecifikáciách produktu zodpovedala výkonnosti v každodennom použití.

Spoločnosť Continental dodáva pneumatiky pre originálnu výbavu mnohým medzinárodným výrobcom automobilov. To je jasným znamením, že unikátne znalosti nemeckých technológov a výnimočné automobilové know-how vyústili do toho, aby sa Continental stal popredným dodávateľom pneumatík  pre výrobcov automobilov po celom svete. Približne každé tretie auto vyrobené v Európe opúšťa výrobu na pneumatikách Continental. To z Continentalu robí európsku jednotku medzi všetkými výrobcami pneumatík! A potvrdzuje to aj hlas spotrebiteľov. Niekoľko desiatok tisíc čitateľov v aktuálnych anketách odborných nemeckých magazínov Auto Bild či Auto Zeitung  (2017) označilo pneumatiky Continental za najlepšie resp. za top pneumatiky na trhu.

Štart

Niet sa čomu čudovať. Vďaka technológiám je pokrok a zlepšenie citeľné aj pri novinke PremiumContact 6, ktorá je vodičom k dispozícii od prvého roka na trhu v 70 rozmerových variantoch rozměrových variantách – od od 16 do 22 palcov - pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV.

Maximálnu účinnosť brzdenia za mokra a zdokonalený kilometrový výkon prináša technológia v zmesiach Safety Silica Compounds. Práve pridanie kryštalickej siliky umožňuje pneumatike PremiumContact 6 dosahovať vynikajúcu účinnosť brzdenia, najmä na mokrej vozovke. Bezpečnosť sa podarilo udržať na tej najvyššej úrovni, pričom sa výrazne zdokonalil kilometrový výkon – vyriešil sa problém v rámci vývoja pneumatík a dosiahol sa posun vo vývoji pneumatík.

PremiumContact 6 tiež dosahuje vyšší komfort jazdy vďaka zdokonalenému výkonu pneumatiky. Optimálne vyladená tuhosť dezénu umožňuje mimoriadne zvýšenie kilometrového výkonu až o 15 %, zlepšuje jazdný komfort a znižuje hluk v interiéri vozidla. Nové typy polymérov zvýšili životnosť behúňa v akýchkoľvek jazdných podmienkach.

PremiumContact 6 zároveň ponúka športový štýl jazdy v každom aute vďaka novému dizajnu. Nový asymetrický dizajn drážok zaisťuje vyššiu tuhosť dezénu a lepšie vstrebávanie veľkých bočných síl. Výsledkom je mimoriadna kontrola a stabilita v zákrutách.

Medzi odbornými novinármi z nemeckého motoristického magazínu Auto Bild sa nová PremiumContact 6 stala celkovým víťazom v porovnávacom teste letných pneumatík pre rok 2017, a napriek výbornej priľnavosti na mokre bola v tomto teste ohodnotená ako najlepšia aj kvôli výsledkom v meraní kilometrového výkonu.