Odborná redakcia časopisu Promobil: VancoFourSeason 2 je víťazom testu v segmente celoročných pneumatík

26/10/2016
Vanco™ FourSeason 2
  • Celoročné pneumatiky spoločnosti Continental pre transportéry a obytné karavany získavajú najvyššiu celkovú udelenú známku

• Najvyššie hodnoty pri porovnaní na mokrej a suchej vozovke

Odborný časopis Promobil tradične vykonáva jedinečný test pneumatík pre obytné karavany a transportéry. Odborníci zo Stuttgartu práve zverejnili svoj test celoročných pneumatík pre obytné karavany (vydanie 11/16). Pritom testovali štyri výrobky s rozmerom 235/65 R 16 C na vozidle Mercedes Sprinter. Ich výsledok po jazdách na zasnežených, mokrých a suchých vozovkách: Víťazom testu sa stáva VancoFourSeason 2 od spoločnosti Continental, konečná známka znela „odporúčaná“. O pneumatikách z vývojového oddelenia v Hannoveri skonštatovali: „Krátke brzdné dráhy a bezpečný handling na mokrej vozovke, akceptovateľné vlastnosti na snehu, dobre zharmonizované so systémom regulácie dynamiky jazdy vozidla Sprinter, veľmi tichá pneumatika“.

Celoročné pneumatiky pre transportéry a obytné karavany od spoločnosti Continental bodovali predovšetkým vďaka svojim bezpečným jazdným vlastnostiam na mokrej vozovke – obzvlášť dôležité kritérium, pretože mokré vozovky na jar, v lete a na jeseň predstavujú nebezpečenstvo. Tu pneumatiky spoločnosti Continental podali výkony, ktoré boli na rovnakej úrovni ako výkony referenčnej letnej pneumatiky. Na suchej vozovke pneumatika viedla v testovacom poli s najvyššími hodnotami pri zmene jazdnej dráhy, v oblasti reakcie riadenia, handlingu a komfortu jazdy.

K správe z testu časopisu Promobil patrilo aj zásadné odporúčanie redakcie o používaní celoročných pneumatík. Nie sú všestranné, píše redakcia a odporúča ich použitie iba vtedy, ak by sa mohli jazdy v prípade pochybností presunúť na sneh a ľad.

Pneumatiky výrobnej série VancoFourSeason sa vyrábajú v rozmeroch 14 až 17 palcov a hodia sa pre montáž na veľké množstvo obytných karavanov a transportérov, ktoré sú v celoročnej prevádzke.