Pneumatika WinterContact TS 850 P je víťazom testu časopisu Sport Auto

20/10/2016
WinterContact™ TS 850 P
  • Prémiová pneumatika pre športové osobné automobily s „výnimočnou priľnavosťou“

• Najkratšia brzdná dráha na mokrej vozovke, najlepšia známka za trakciu na snehu a handling na suchom povrchu

Odborný motoristický časopis Sport Auto dnes zverejnil svoj test zimných pneumatík 2016 (vydanie 11/16). Pneumatika WinterContact TS 850 P v ňom ako jediný výrobok získala najlepšiu známku „veľmi odporúčaná“. Na záver vyjadrenia odborníkov k zimnej pneumatike značky Continental: „Vynikajúca priľnavosť na mokrom asfalte, energické a priame riadenie na suchom povrchu, bezpečný výkon na snehu a suchých vozovkách“. V teste bolo zastúpených šesť zimných pneumatík s rozmerom 235/40 R 18, pričom išlo o výrobky európskych, amerických a ázijských značiek. Pneumatiky boli obuté na automobile Ford Focus a testovali sa v rôznych testoch na zasneženej, mokrej a suchej vozovke.

Zimná pneumatika WinterContact TS 850 P sa na stupeň víťazov dostala predovšetkým vďaka svojej vyváženosti na najvyššej úrovni. Získala tak najlepšie ohodnotenie a veľmi dobré známky počas jazdy na snehu, suchej a mokrej vozovke. Aj pri posudzovaní vplyvu na životné prostredie dostala deväť z desiatich možných bodov. Vďaka týmto vynikajúcim vlastnostiam získala ako jediná pneumatika v danej triede najlepšie ohodnotenie „veľmi odporúčaná“.

Štart

Pneumatika WinterContact TS 850 P spoločnosti Continental je určená pre automobily strednej a vyššej triedy. Portfólio pokrýva množstvo osobných a športových vozidiel, spoločnosť Continental ponúka viac ako 120 rozmerov v rozmedzí od 16 do 20 palcov pre osobné automobily a vozidlá kategórie SUV. Ponuku prémiových zimných pneumatík završuje nová pneumatika WinterContact TS 860, ktorá už vo svojej prvej sezóne dokázala zvíťaziť v testoch časopisu AutoBild a Autozeitung. Vynikajúce výsledky testov pneumatík spoločnosti Continental z uplynulých rokov sú jednoznačne dôvodom, prečo čitatelia športových magazínov pravidelne volia prémiové pneumatiky spoločnosti Continental za najlepšiu značku zimných pneumatík. Tento rok zvolilo približne 17 000 čitateľov túto značku z Hannoveru za „Najlepšiu značku“ v kategórii zimných, ako aj v kategórii letných pneumatík.