Čitatelia časopisu Sport Auto volia Continental za najlepšiu značku zimných a letných pneumatík

26/10/2016
  • Prémiová značka z Hannovera sa v segmente UHP pneumatík umiestňuje na druhom mieste

V rámci voľby čitateľov „Best Brand 2016" odborného časopisu Sport Auto bola spoločnosť Continental cca 17 000 účastníkmi s viac než 50 percentami hlasov, tak ako v posledných troch rokoch, zvolená za najlepšiu značku zimných pneumatík. Aj v kategórii letných pneumatík obsadila prémiová značka pneumatík z Hannovera s viac než 55 percentami hlasov prvé miesto a zlepšila sa tak proti roku 2015 o dve miesta. V kategórii UHP pneumatík zvolili čitatelia s takmer 28 percentami spoločnosť Continental na druhé miesto, čo takisto znamená zlepšenie o dve miesta. Čitatelia časopisu Sport Auto sú tradične pokladaní za veľmi dobre informovaných o športových vozidlách, osobných automobiloch a význame jazdných vlastností pneumatík, pretože im okrem najkratších časov na okruhu leží na srdci aj maximálny záber a maximálna bezpečnosť v medznej oblasti.

„Veľmi sa tešíme z veľmi kladného hodnotenia našej prémiovej značky pneumatík spoločnosti Continental od čitateľov časopisu Sport Auto," povedal vedúci oddelenia komunikácie v oblasti pneumatík pre osobné automobily, Alexander Bahlmann. „V poslednom roku sme si dali cieľ zlepšiť sa ešte v kategórii letných pneumatík a UHP pneumatík. To sa nám na celej čiare poradilo v roku 2016. Teraz už nemáme veľa priestoru na zlepšovanie, nemali by sme však nič proti tomu, aby sme prevzali poprednú pozíciu aj v kategórii UHP pneumatík.“

Spoločnosť Continental má vďaka WinterContact TS 860, WinterContact TS 850 P a TS 850 P SUV vo svojom programe tri prémiové zimné pneumatiky, ktoré v posledných týždňoch vďaka veľkému množstvu vynikajúcich výsledkov teste pôsobivo potvrdila svoju poprednú pozíciu v oblasti technológie. Nová pneumatika WinterContact TS 860 tak zvíťazila v testoch časopisu AutoBild a Autozeitung, pneumatika WinterContact TS 850 P SUV vyhrala v rámci časopisu auto motor und sport a pneumatika WinterContact TS 850 P získala najlepšiu známku „vzorová“ od časopisu AutoBild.

Spoločnosť Continental radí všetkým vodičom, aby sa s prípade potreby postarali o objednávku nových zimných pneumatík, ako aj o príslušné termíny montáže v špecializovaných predajniach, čím bude možné obchod so zimnými pneumatikami v prípade záujmu všetkých zúčastnených naplánovať do najlepšie.