AutoBild: Víťazom testu sa stáva nová pneumatika WinterContact TS 860

13/10/2016
WinterContact™ TS 860
  • Prémiová zimná pneumatika sa vo finále testu presadzuje s najvyššou známkou „vzorová“

• Pneumatika WinterContact TS 860 je navyše zvolená aj za pneumatiku s najlepšími ekologickými vlastnosťami

• Redakcia testovala dovedna 50 zimných pneumatík s rozmerom 205/55 R 16

V aktuálnom teste zimných pneumatík magazínu AutoBild sa nová pneumatika WinterContact TS 860 hneď na prvýkrát vyšplhala na prvé miesto (vydanie zo 7. 10. 2016). Pneumatika sa v najväčšom teste zimných pneumatík vôbec presadila ako víťaz v poli až 50 výrobkov európskych, amerických a ázijských značiek. Prvému miestu vďačí okrem špičkových hodnôt na mokrej vozovke a v oblasti hospodárnosti aj svojej vyváženosti na najvyššej technologickej úrovni.
Pneumatika WinterContact TS 860 preukázala svoje silné stránky na mokrej vozovke a ako jediná pneumatika dosiahla v teste známku „vzorová“ (1-). Na snehu s hodnotením „2+“  tesne minula najvyššiu známku, na suchej vozovke hladko dosiahla hodnotenie „dobrá“. So známkou „vzorová“ (1-) okrem toho zapôsobila ako najlepšia v kategórii „Hospodárnosť“. Redaktori ju preto zvolili nielen za „vzorového“ víťaza testu, ale súčasne aj za držiteľa titulu „Eco-Meister“. Pochválili ju navyše aj ako „príkladnú prémiovú pneumatiku s dynamickým handlingom a presnými reakciami na riadenie“.

Štart

Najvyššie hodnoty novej zimnej pneumatiky WinterContact TS 860 na mokrej vozovke a jej hospodárnosť potvrdzujú, že vývojárom pneumatík spoločnosti Continental sa v jej prípade podarilo vyriešiť tradičné kompromisy na najvyššej úrovni. Svedčí to aj o tom, že prémiové zimné pneumatiky od spoločnosti Continental dnes už prinajmenšom nemusia vykazovať vyšší valivý odpor ako prémiové letné pneumatiky.

Odborníci z Hamburgu testovali 50 modelov zimných pneumatík s rozmerom 205/55 R 16. V prvom kole bola na základe známkovania brzdnej dráhy na mokrej vozovke a snehu vylúčená takmer polovica poľa (23 z 50). Do ďalšej testovacej fázy sa kvalifikovali iba tie pneumatiky, ktorých brzdná dráha presahovala hodnotu najlepšej pneumatiky v poli, WinterContact TS 860, o necelých 20 percent. Do finále sa následne dostalo už len 20 najlepších profilov. Testovacím vozidlom bol VW Golf 7. Rozmer pneumatiky 205/55 R 16 je vhodný pre celý rad osobných automobilov kompaktnej až strednej triedy. Nová pneumatika WinterContact TS 860 sa v tejto sezóne ponúka v 36 vyhotoveniach v rozsahu od 14 do 17 palcov.