auto motor und sport: Pneumatika WinterContact TS 850 P sa vďaka vyváženosti na najvyššej úrovni stala víťazom testu

07/10/2016
WinterContact™ TS 850 P
  • Prémiová pneumatika pre SUV presvedčí vynikajúcimi vlastnosťami v zime a za mokra, ako aj excelentnými brzdnými a trakčnými vlastnosťami

• Najnižší valivý odpor ukazuje, že vývojárom koncernu Continental z Hannoveru sa podarilo vyriešiť na najvyššej úrovni aj tento konflikt cieľov

Špecializovaný magazín auto motor und sport dnes zverejnil svoj test zimných pneumatík na rok 2016. Odborníci zo Stuttgartu preverili od A do Z desať profilov s rozmerom 215/60 R 17 H/V pre SUV na testovacom vozidle Opel Mokka. Pneumatika WinterContact TS 850 P sa so svojou vyváženosťou na najvyššej úrovni prepracovala na pozíciu víťaza testu a ako jediná z testovacieho pelotónu získala najvyššie hodnotenie „veľmi odporúčaná“. Experti to v prípade novovyvinutej pneumatiky z Hannoveru potvrdili slovami „vynikajúce vlastnosti v zime a za mokra, ako aj príkladné hodnoty, pokiaľ ide o trakciu a brzdné vlastnosti“. Prémiová zimná pneumatika zapôsobila okrem toho aj najnižším valivým odporom. Tým sa potvrdzuje skutočnosť, že vývojárom pneumatík z koncernu Continental sa pri modeli WinterContact TS 850 P podarilo vyriešiť typické pretrvávajúce konflikty cieľov medzi vlastnosťami v zime a za mokra, ako aj valivým odporom na najvyššej úrovni.

A zároveň sa ukazuje, že minimálne prémiové zimné pneumatiky od koncernu Continental nemusia mať v súčasnosti automaticky vyšší valivý odpor ako prémiové letné pneumatiky. Testovaný rozmer pneumatík 215/60 R 17 H/V sa hodí pre množstvo vozidiel z neustále rastúceho segmentu SUV a crossoverov, ako sú Audi Q3, BMW X3, Volvo XC 70, VW Tiguan a Mercedes GLA.

Štart

Pneumatika WinterContact TS 850 P je spoločne s modelom WinterContact TS 850 P SUV pre túto zimu dostupná vo viac ako 120 rozmeroch v rozsahu od 16 do 20 palcov. Portfólio zimných pneumatík koncernu Continental dopĺňa nováčik WinterContact TS 860, ktorý taktiež úspešne odštartoval zimnú testovaciu sezónu 2016 a ponúka sa vo viac ako 35 verziách v rozsahu od 14 do 17 palcov.

Magazín Autozeitung ho v rozmere 205/55 R 16 označil za víťaza testu a redaktorov magazínu AutoBild presvedčil rovnaký rozmer v prvej fáze testu najlepšími brzdnými vlastnosťami na vode a snehu. Kompletná správa z testu bude zverejnená 7. októbra 2016. Z pohľadu Hannoverčanov zima už môže prísť kedykoľvek.