AutoBild: Nové zimné pneumatiky Continental s najkratšími brzdným dráhami na mokrej a zasneženej vozovke

07/10/2016
WinterContact™ TS 860
  • WinterContact TS 860 zaujme vynikajúcimi bezpečnostnými vlastnosťami
  • Z 50 testovaných výrobkov 23 zlyhalo v teste brzdenia
  • Sedem výrobkov z portfólia koncernu sa kvalifikovalo do druhého kola

Na verejnosť sa dostali výsledky prvej fázy veľkého testu zimných pneumatík magazínu AutoBild na rok 2016. Odborníci z Hamburgu sústredili svoju pozornosť na 50 modelov pneumatík s rozmerom 205/55 R 16. Už pri prvých testoch redakcia vyradila 23 pneumatík s príliš dlhými brzdnými dráhami na mokrej vozovke a na snehu. Na prvom mieste sa pritom ocitol nováčik: Pneumatika WinterContact TS 860 od spoločnosti Continental sa pri kombinovanej brzdnej dráhe na vode a snehu zaskvela najkratšou celkovou brzdnou dráhou. Pri tom sa spočítavali brzdné dráhy na vode z rýchlosti 80 km/h a na snehu z rýchlosti 50 km/h, na základe čoho sa získal prehľad o bezpečnostne relevantných vlastnostiach pneumatík. 27 pneumatík s veľmi dobrými a dobrými brzdnými vlastnosťami sa kvalifikovalo do ďalších testov na zasneženej, mokrej a suchej vozovke. Kompletná správa z testu bude zverejnená v čísle 40 dňa 7. októbra 2016.

Okrem novej pneumatiky WinterContact TS 860 sa do ďalšieho kola kvalifikovalo šesť ďalších pneumatík z koncernu Continental, čo podčiarkuje silnú orientáciu Hannoverčanov na bezpečnosť. Do tejto skupiny patria MS plus 77 od spoločnosti Uniroyal, Speed-Grip 2 od spoločnosti Semperit, Altimax Winter Plus od spoločnosti General Tire, Polaris 3 od spoločnosti Barum, Sibir Snow MP 92 od spoločnosti Matador, ako aj Winter-Jet 2 od spoločnosti Mabor.

Redakcia magazínu AutoBild testuje každý rok 50 modelov pneumatík, z ktorých väčšinu vyradí už v prvej fáze testu. Do druhej fázy sa dostanú iba tie najlepšie pneumatiky a preveria sa v mnohých ďalších kategóriách. K čitateľom sa detailný prehľad vlastností pneumatík dostane iba v prípade týchto pneumatík. Rozmer pneumatík 205/55 R 16 testovaný v tomto roku patrí medzi najpredávanejšie na trhu, testovacím vozidlom bol VW Golf.

Štart