SportContact 6 víťazom testu magazínu evo na rok 2016

26/08/2016
  • Spoločnosť Continental obsadzuje najvyššiu priečku v prvom teste 19“ pneumatík vo Veľkej Británii

Pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental debutovala v rámci testov pneumatík vo Veľkej Británii, kde sa v tohtoročnom teste letných pneumatík mesačníka evo umiestnila na prvej pozícii.

V tomto teste letných pneumatík magazínu evo pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental súperila s 8 konkurenčnými letnými pneumatikami s rozmerom 235/35 R19. Víťazstvo v teste preukázalo kvality pneumatiky SportContact 6 v rámci širokého spektra, pričom získala najvyššie známky za brzdenie na suchej aj mokrej vozovke.

Test letných pneumatík magazínu evo oslavuje to najlepšie na trhu letných pneumatík, pričom odhaľuje tie najinšpiratívnejšie výrobky. Tieto ocenenia zdôrazňujú výnimočný výkon, kvalitu, bezpečnosť, vhodnosť a hodnotu. Výsledky týchto testov sú odborníkmi z motoristického odvetvia vnímané ako pečať uznania a poskytujú nadšencom motorových vozidiel istotu pri výbere ich ďalších letných pneumatík.

Štart

Redakcia magazínu evo hovorí: „Spoločnosť Continental triumfuje v teste letných pneumatík magazínu evo už druhý rok po sebe. Pneumatika SportContact 6 postavila toto víťazstvo na mimoriadne solídnych výsledkoch v testoch na suchej vozovke – bola tretím najrýchlejším na kolo a v brzdení nemala konkurenciu – v kombinácii s konkurenčným výkonom v testoch na mokrej vozovke. V tejto kategórii nenájdete všestrannejšie pneumatiky.“

Scott Benbow, manažér marketingu výrobkov v spoločnosti Continental, hovorí: „Z výkonu pneumatiky SportContact 6 v prvom teste pneumatík vo Veľkej Británii sme nadšení a nesmierne nás teší, že od magazínu evo opäť získala výborné odporúčanie. Tieto špičkové pneumatiky stavajú na histórii víťazstiev v testoch pneumatík a upevňujú našu vedúcu pozíciu v oblasti bezpečnosti.“

Spoločnosť Continental pokračuje v rozširovaní svojho úspešného radu ultravýkonných letných pneumatík UHP uvedením novej pneumatiky SportContact 6. Táto nová špičková pneumatika z oddelenia vývoja v Hannoveri je teraz k dispozícii s priemermi od 19 do 23 palcov. Pneumatika SportContact 6 je vhodná najmä pre čisto športové automobily, akými sú napríklad Audi R8 alebo Porsche 911, ale aj pre automobily, ako je BMW radu 5 alebo Mercedes AMG. Tento rad zároveň obsahuje vhodné pneumatiky pre elektricky poháňané vozidlo Tesla Model S.

Spoločnosť Continental očakáva, že obľúbenosť tohto segmentu trhu s pneumatikami UHP sa medzi zákazníkmi ešte zvýši, a pre rôzne rozmery nových pneumatík SportContact 6 predpokladá ročný rast trhu tesne pod 10 %. Tieto nové špičkové pneumatiky už dosiahli pôsobivé rekordné kolo na trati Nordschleife na okruhu Nürburgring, pričom spoločnosť Honda túto pneumatiku schválila pre vozidlá Civic Type R.