Prémiové letné pneumatiky od spoločnosti Continental pre osobné automobily

24/03/2016
  • Nový model SportContact 6 sa chystá na prvú letnú sezónu

• Široká paleta pre takmer všetky športové vozidlá, limuzíny, kompaktné vozidlá a automobily typu mini

• Rozsiahly zoznam schválení od európskych a ázijských výrobcov automobilov

• Výkonnostné vlastnosti: Ešte viac bezpečnosti, nízky valivý odpor

Spoločnosť Continental, ako jeden z popredných výrobcov pneumatík, výrazne rozšírila svoju ponuku pneumatík pre osobné automobily. Výrobky z oddelenia vývoja v Hannoveri sa dajú použiť prakticky na všetkých osobných automobiloch v Európe. Pretože pri približne tretine nových vozidiel európskej proveniencie používajú výrobcovia pneumatiky prémiovej značky Continental, je prirodzene k dispozícii široká paleta pneumatík spĺňajúcich špecifikácie od výrobcov vozidiel a dajú sa objednať nielen v autosalónoch, ale aj v špecializovaných predajniach pneumatík. Štyri modely SportContact 6, ContiSportContact 5, ContiPremiumContact 5 a ContiEcoContact 5 spĺňajú všetky požiadavky kladené na pneumatiky Continental. V aktuálnych testoch špecializovaných magazínov získali výrobky Continental mnoho víťazstiev a môžu sa pochváliť tými najlepšími hodnoteniami.

Pre vysokovýkonné športové automobily a špičkový tuning: SportContact™ 6

S novým modelom SportContact 6 prináša spoločnosť Continental na trh novú superšportovú pneumatiku pre segment vysokých výkonov, ktorá výrazne predstihuje predchádzajúce modely najmä v oblasti handlingu, dokonalosti riadenia a spôsobilosti pre vysoké rýchlosti. Na prenesenie týchto inovácií zvyšujúcich výkon čiastočne až o 14 percent na vozovku sa technici z Hannoveru podujali takpovediac na „znovuvyvinutie“ chemického zloženia behúňa, dizajnu profilu, ako aj konštrukcie pneumatiky. Aktuálne je k dispozícii takmer 40 rozmerov pre disky s priemerom 19 až 23 palcov a portfólio výrobkov sa neustále priebežne rozširuje. Nový model SportContact 6 teraz postupne nahrádza svojho predchodcu ContiSportContact 5 P.

Pre športové osobné automobily a dobre motorizované SUV: ContiSportContact 5

Model ContiSportContact 5 od spoločnosti Continental je výrobok, ktorý je vhodný pre športové osobné automobily, ako aj pre SUV so športovým zameraním. Poskytuje vysokú priľnavosť a krátku brzdnú dráhu na suchej aj mokrej vozovke. Zvláštnosťou z pohľadu športovej pneumatiky je nízky valivý odpor, ako aj dobrý jazdný výkon. Umožňuje to zmes s označením „BlackChilliCompound“, ktorá pri brzdení poskytuje maximálny prenos sily a pri normálnej jazde zaručuje nízky valivý odpor. Aj handling pneumatiky je veľmi precízny, takže model ContiSportContact 5 umožňuje skutočne veľmi športový štýl jazdy. Spoločnosť Continental ponúka v segmente high-tech pneumatík pre osobné automobily s rozmermi 17 až 22 palcov profily v rozsahu 60 až 30 percent a v rámci palety rozmerov pre SUV 18 až 22 palcov profily v rozsahu 65 až 35 percent. Obe verzie sú schválené pre rýchlosti do 300 km/h.

Pre kompaktnú až vyššiu triedu: ContiPremiumContact 5

Veľkosériový model ContiPremiumContact 5 si priaznivcov získa krátkymi brzdnými dráhami na suchých aj mokrých povrchoch, vysokým výkonom, dobrým handlingom, komfortnými jazdnými vlastnosťami, ako aj nízky valivým odporom. Letná pneumatika pre malé až luxusné automobily sa vyrába v 70 verziách pre disky s veľkosťou v rozsahu 14 až 19 palcov a je schválená pre rýchlosti do 300 km/h.

ContiEcoContact™ 5

Nízky valivý odpor s vysokou bezpečnosťou: ContiEcoContact 5

Kombinácia krátkych brzdných dráh na mokrej a suchej vozovke s nízky valivým odporom sa v minulosti považovala za maximálne problematickú. Model ContiEcoContact 5 je pneumatika pre osobné automobily, ktorá zvláda obe vlastnosti zdanlivo bez problémov. Vývojári pneumatík však museli pristúpiť k úpravám, ktoré sa dotkli všetkých komponentov pneumatiky. Výsledkom je – pri kratších brzdných dráhach na mokrej vozovke – zníženie valivého odporu o 20 percent a nárast výkonu o 12 percent. Vozidlo s pneumatikami ContiEcoContact 5 je preto schopné dosiahnuť v porovnaní so štandardným obutím úsporu paliva okolo troch percent. Pneumatika ContiEcoContact 5 sa vyrába pre širokú paletu osobných automobilov s rozmerom diskov od 14 do 20 palcov a je schválená pre rýchlosti do 300 km/h.

Testy letných pneumatík v spoločnosti Continental

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou