Letná pneumatika ContiPremiumContact™ 5 získava vo veľkom teste magazínu AutoBild hodnotenie „vzorová“

24/03/2016
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact 5 ohodnotená spomedzi 50 modelov pneumatík najlepšou známkou

• Redakcia testovala pneumatiky v 12 kategóriách – jedenásť pneumatík prepadlo s hodnotením „neodporúča sa“ už pri predbežných testoch brzdenia

• Zimná pneumatiky pri použití v letnej sezóne s dlhými brzdnými dráhami

Každoročné testovanie letných pneumatík, ktoré vykonávajú odborníci z magazínu AutoBild (vydanie 12/2016), je vďaka 50 testovaným modelom pneumatík najrozsiahlejším testom pneumatík na svete. V tomto prípade odborníci testovali aktuálne sezónne pneumatiky s rozmerom 205/55 R 16 v rámci 12 kritérií na mokrej aj suchej vozovke, a to pokiaľ ide o ich výkon, pomer cena/výkon, ako aj valivý odpor. Pneumatika ContiPremiumContact 5 si zabezpečila najlepšiu známku „vzorová“.

So svojím hodnotením „vzorová prémiová pneumatika bez akýchkoľvek nedostatkov, s krátkymi brzdnými dráhami, dobrou dokonalosťou riadenia a dynamickým vlastnosťami handlingu na suchej vozovke, spoľahlivými stabilnými jazdnými vlastnosťami na mokrom povrchu, valivým odporom prispievajúcim k úspore paliva“, vystavili odborníci z povodia Alstru pneumatike z hannoverského oddelenia vývoja top vysvedčenie práve v kritériách relevantných z hľadiska bezpečnosti. K tomu prispieva predovšetkým vyváženosť jednotlivých výsledkov pri jazdných a brzdných testoch. Ale aj v kategórii komfortu si letná pneumatika spoločnosti Continental vyjazdila najlepšie známky.

Oveľa menej uznania si už v prvých testoch, pri ktorých šlo výlučne o brzdné dráhy na mokrej a suchej vozovke, vyslúžili modely pneumatík zo segmentu veľmi lacných pneumatík. Tieto pneumatiky pochádzajúce najmä z lacnej ázijskej produkcie boli „natoľko zlé, že boli klasifikované ako reálne nebezpečenstvo,“ píše AutoBild. Podobnú mienku majú odborníci aj o zimných pneumatikách používaných v letnej sezóne: Pri rýchlosti 160 km/h bol rozdiel v brzdných dráhach medzi letnou a zimnou pneumatikou okolo 25 m, čo by mohlo vodičov vyjsť pri hroziacej zápche pekne draho, toľko suché konštatovanie.

Štart
Regína Feiferlíková