Pneumatiky Continental dosahujú v teste magazínu auto motor und sport najlepšie hodnoty pri brzdení a handlingu

22/03/2016
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact™ 5 získala hodnotenie „veľmi odporúčaná“

• Redakcia chváli dobrú ovládateľnosť a spoľahlivé vlastnosti pri handlingu na mokrej vozovke

V aktuálnom teste letných pneumatík magazínu „auto motor und sport“ (ams) dosiahla pneumatika ContiPremiumContact™ 5 maximálnu známku „veľmi odporúčaná“ a celkovo obsadila druhé miesto (č. 7/2016). Pneumatika z vývojového oddelenia v Hannoveri sa tak veľmi dobre presadila v konkurencii ďalších deviatich modelov z produkcie európskych, amerických a ázijských výrobcov. Pneumatika Continental získala najvyššie hodnoty pri brzdení, ako aj handlingu na mokrej vozovke a spomedzi všetkých konkurentov dosiahla najlepší výsledok v hodnotení vlastností relevantných z hľadiska bezpečnosti na mokrej vozovke. Rovnako pozitívne hodnotili experti pri pneumatike Continental aj handling na mokrej vozovke: „Špičková a s vynikajúcou dynamikou jazdy,“ zhodli sa experti pri tomto kritériu.

Odborníci z ams testovali letné pneumatiky s rozmerom 215/60 R 17 H – vhodné pre mnoho vozidiel kategórie kompaktných SUV. Testovacím vozidlo bol Opel Mokka. Okrem skúšok na mokrej a suchej vozovke bolo súčasťou testu aj overenie hodnôt podľa EÚ štítka na označovanie pneumatík, ktoré redakcia označila minimálne v prípade jedného z testovaných kandidátov za „ambiciózne“. Pre vodičov je však opakovane mementom zlé hodnotenie lacných importovaných pneumatík čínskej výroby: Z dôvodu zlých jazdných vlastností na mokrej, ako aj suchej vozovke sa museli uspokojiť s hodnotením „neodporúčané“.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností