AutoBild allrad: ContiSportContact 5 SUV je víťaz testu

14/03/2016
  • Redakcia rozhodla: „Mimoriadne vyvážená letná pneumatika, veľmi krátka brzdná dráha, prekvapivo dobrý výsledok na vlhkej tráve“
  • Magazín AutoBild allrad otestoval sedem pneumatík pre SUV s rozmermi 235/55 R 19 a 255/50 R 19

Vo svojom aktuálnom vydaní (č. 4, apríl 2016) magazín AutoBild allrad prináša informácie o svojom aktuálnom teste siedmich modelov letných pneumatík s rozmermi 235/55 R 19 na prednú nápravu a 255/50 R 19 na zadnú nápravu. Záver redakcie znie: Model ContiSportContact 5 SUV je víťazom testu a získava hodnotenie „vzorový“. K víťazstvu mu dopomohli najmä najlepšie výsledky na vlhkej tráve, v blate, ako aj pri handlingu a brzdení na suchej vozovke. Pneumatika z Hannoveru sa k špičke zaradila aj svojimi výkonmi pri trakcii na štrku, pri handlingu na šotoline a pri akvaplaningu v zákrutách.

Okrem pneumatík UHP od spoločnosti Continental sa testovaniu podrobilo ďalších šesť pneumatík európskych, ázijských a amerických značiek. Odborníci z redakcie zrealizovali testy celkovo v 14 kategóriách v teréne a aj na mokrej a suchej vozovke. Testovacím vozidlom bolo Porsche Cayenne a pri testoch na asfalte sa k nemu pridala Toyota Pickup.

Model ContiSportContact 5, ktorý ponúka spoločnosť Continental, je výrobok, ktorý je vhodný pre športové osobné automobily, ako aj pre SUV. Poskytuje vysokú priľnavosť a krátku brzdnú dráhu na suchej aj mokrej vozovke. Okrem toho sa vzhľadom na to, že ide o športovú pneumatiku, vyznačuje nízkym valivým odporom a dobrým jazdným výkonom. Umožňuje to zmes s označením „BlackChilliCompound“, ktorá pri brzdení poskytuje maximálny prenos sily a pri normálne jazde zaručuje nízky valivý odpor. Aj handling pneumatiky je veľmi precízny, takže model ContiSportContact 5 umožňuje skutočne veľmi športový štýl jazdy. Spoločnosť Continental ponúka v segmente high-tech pneumatík pre osobné automobily s rozmermi 17 až 21 palcov profily v rozsahu 50 až 35 percent a v rámci palety rozmerov pre SUV 18 až 20 palcov profily v rozsahu 60 až 35 percent. Obe verzie sú schválené pre rýchlosti do 300 km/h.

Štart
Regína Feiferlíková