Letné pneumatiky Continental víťazia v teste ADAC

11/03/2016
tire_image1
  • ContiSportContact 5 získala najvyššie hodnotenie na mokrej a suchej vozovke v spojenom teste ADAC, ÖAMTC a TCS

• Model ContiPremiumContact 5 takisto získal najvyššie hodnotenie: „dobré/mimoriadne odporúčané“

V spojenom teste usporiadanom nemeckými, rakúskymi a švajčiarskymi motoristickými klubmi ADAC, ÖAMTC A TCS získali prémiové letné pneumatiky Continental najvyššie známky. Model ContiSportContact 5 s rozmerom 225/45 R 17 bol najlepším testovaným modelom vo svojej triede, zatiaľ čo pneumatiky ContiPremiumContact 5 s rozmerom 185/65 R 15 takisto získali hodnotenie „dobré“ – najvyššie hodnotenie udeľované klubom ADAC. Testovalo sa 32 rôznych modelov pneumatík od európskych, amerických a ázijských výrobcov, pričom sa skúmal ich výkon na mokrej a suchej vozovke, ako aj kvalita jazdy, hospodárenie s palivom a kilometrový výkon.

V kategórii 17-palcových pneumatík získali najvyššie hodnotenie iba štyri modely, pričom ďalších jedenásť získalo hodnotenie uspokojivé „z dôvodu miernych až výrazných nedostatkov pri najmenej jednom z hodnotených kritérií,“ ako povedali odborníci. Kvôli veľmi nízkemu výkonu na mokrej vozovke získal jeden z produktov hodnotenie „postačujúce“. Hodnotitelia nemali inú možnosť, ako ohodnotiť jeden lacný ázijský model ako „neuspokojivý“. Podobne ako v uplynulých rokoch aj teraz bol dôvodom veľmi slabý výkon na mokrej vozovke, kde tieto pneumatiky odhalia svoje výrazné nedostatky.

Štart

Pneumatiky s rozmerom 185/65 R 15 sú ideálne pre kompaktné a subkompaktné vozidlá, ako je Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam alebo Renault Clio. Pneumatiky s rozmerom 225/45 R 17 sú vhodné pre vozidlá strednej triedy, ako Audi A4, VW Golf, BMW radu 3, Ford Mondeo alebo Toyota Avensis.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou