Športová pneumatika Continental vyhrala prvý test letných pneumatík v tomto roku

07/03/2016
tire_image1
  • Časopis Autozeitung testoval 14 rôznych pneumatík a model ContiSportContact 5 bol vyhodnotený ako „zďaleka najlepší“
  • Ázijské nízkonákladové pneumatiky „preukázali značné nedostatky“

V prvom teste letných pneumatík pre sezónu 2016, ktorý pozostával z 13 disciplín, sa model ContiSportContact 5 umiestnil na prvom mieste s veľkým náskokom pred konkurenciou. Odborníci z časopisu Autozeitung (vydanie 6/16) zostavili skupinu 14 modelov letných pneumatík od európskych, amerických a ázijských výrobcov. Pneumatiky vyskúšali na testovacej dráhe a študovali ich výkonové charakteristiky na mokrých a suchých vozovkách. Testom boli podrobené pneumatiky veľkosti 225/45 R 17, ktoré sú vhodné pre širokú škálu vozidiel kompaktnej a strednej triedy.

Už po ukončení testov na mokrej vozovke model ContiSportContact 5 bezkonkurenčne viedol. „Keď došlo na testovanie brzdných vlastností, pneumatika Continental zatienila všetky ostatné,“ napísali novinári. „Ponúka totiž rýchlu odozvu riadenia, vynikajúci priľnavosť a výnimočná bezpečnosť,“ dodali. Táto športová pneumatika vyvinutá v Hanoveri oslnila testovací tím aj na suchých vozovkách. „Skvelé spomalenie a stabilné bočné vedenie v rýchlych zákrutách,“ týmito slovami opísali výkon pneumatiky. Na záver časopis uviedol: „Mimoriadne dobrá priľnavosť na mokrej vozovke a vždy zaručená bezpečnosť: pneumatika Continental je v tomto teste široko-ďaleko najlepšia.“

Štart

Nebolo to prvýkrát, čo testovací tím časopisu Autozeitung nebol nadšený z nízkonákladových pneumatík od ázijských výrobcov, ktoré boli súčasťou tohto testu. Všetky tri modely pneumatík na konci rebríčka hodnotení boli z tohto segmentu a čelili ostrej kritike za svoj výkon na mokrej vozovke. „Faktom zostáva, že si treba dávať pozor na nízkonákladové pneumatiky,“ napísal testovací tím časopisu Autozeitung. „V niektorých prípadoch preukázali v teste najlacnejšie pneumatiky značné nedostatky. Špičkový výkon dosiahli len prémiové výrobky, predovšetkým pneumatika od spoločnosti Continental, ktorá sa vďaka svojim skvelým vlastnostiam vo všetkých smeroch stala zaslúženým víťazom testu.“

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou